PICK N’ TALK E09 – IGOR RAKOČEVIĆ

Nije čest slučaj da tri generacije jedne porodice budu usko vezane za Crvenu zvezdu. Goran Rakočević je otvorio ’’sezonu Rakočević’’ u crveno-belom dresu, bio je sasvim atipičan igrač za svoje vreme, a o tome svedoče ponajviše priče njegovih savremenika pa i samog njegovog sina Igora koji je govorio u devetoj epizodi zvaničnog podkasta KK Crvena zvezda. Goran Rakočević je istinska legenda kluba sa Malog Kalemegdana, iako se povukao sa samo 29 godina iz sveta košarke.

Delovalo je da je ta priča ostala nedovršena, a tako je bar u podsvesti razmišljao i Igor koji je u tri mandata oblačio dres Crvene zvezde u kojoj je i završio svoju prebogatu karijeru. Sa reprezentacijom se peo na krov Evrope i Sveta, sa Crvenom zvezdom i Tau Keramikom (danas Baskonijom) osvajao nacionalne titule i kupove. Jedini je igrač koji je čak tri puta osvojio nagradu ’’Alfonso Ford’’ za najboljeg strelca Evrolige i sigurno najprepoznatljivija ’’osmica’’ u istoriji Crvene zvezde.

Priča Rakočevića u Crvenoj zvezdi nije završena iako je Igor svoju karijeru okončao u crveno-belom dresu. Njegov sin Ivan Rakočević pravi svoje prve košarkaške korake baš u klubu koji je duboko uvučen u porodično nasleđe. Ako Ivana ne prepoznate na prvi pogled, za šta su iskreno male šanse, prepoznaćete ga na liniji penala jer nalik ocu već sada svoja slobodna bacanja izvlači iz džepa.

Zašto je Mileno Topić i dalje najbolja četvorka sa kojom je u životu igrao, šampionskoj tituli 1998.godine,  kako je video tri epizode koje je imao kao igrač crveno-belih u koju se vraćao u različitim okolnostima, kako je učio i odrastao kao igrač, zašto je finale kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu po mnogo čemu istorijsko, o porodičnom nasleđu, rutini izvođenje penala, strastima van parketa i fenomenalnim anegdotama sa bivšim saigračem i drugom Milanom Dozetom, uz svesrdnu pomoć drugog domaćina podkasta ’’Pick N’ Talk’’ Ivana Minića, slušajte u devetoj epizodi podkasta. Sigurni smo, uživaćete: