Crvena zvezda u finalu ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Igokeu u trećoj utakmici polufinalne serije plejofa rezultatom 76:53 (24:12, 24:23, 9:16, 19:2).

Crvena zvezda je ponovo u finalu ABA lige. Sasvim zasluženo i pre svega zahvaljujući neverovatnoj energiji i želji. Ekipa Igokee je i ovaj put pokazala kvalitet, ali poslednja četvrtina donela je Crvenu zvezdu u svom punom sjaju. Veoma raspoloženi rival koji celu sezonu igra fantastično, upisao je samo dva poena za deset minuta igre. Nešto što se ne viđa često, a pogotovo ne na ovom nivou kada je ulog finale ABA lige.

Na kraju, trijumf vredan pozicije da se brani trofej ABA lige. Crvena zvezda je slavila 76:53 i kaparisala mesto u finalu gde će igrati protiv Budućnosti Voli. Serija za trofej regionalnog šampiona počinje u nedelju u dvorani ”Aleksandar Nikolić” jer crveno-beli kao prvoplasirani tim na tabeli ligaškog dela ima prednost domaćeg terena.

Najbolji igrač utakmice bio je Dejan Davidovac koji je postigao 22 poena uz osam skokova i četiri ukradene lopte. Indeks korisnosti popularnog Dekija iznosio je čak 33! Pratio ga je Džordan Lojd sa 15 poena uz pet skokova i pet asistencija.

Utakmica je počela kako se samo poželeti može. Igrali su izabranici Dejana Radonjića sa mnogo energije i to emitovali ponajviše izvanrednom igrom u odbrani. U tom odnosu snaga već nakon deset minuta igre imali dvocifrenu prednost – 24:12.

Izvanredni Dejan Davidovac je trojkom u prvom napadu u drugoj četvrtini doneo 15 poena prednosti svojoj ekipi i Zvezda je imala punu kontrolu. Međutim, Igokea je pokazala da se radi o veoma kvalitetnom timu koji ni malo slučajno nije bio četvrti na tabeli ABA lige. Odlične role Klemonsa, ali i manji pad u igri crveno-belih doveli su do toga da se crveno-beli približe. Ipak, Zvezda je dobrom igrom u završnici uspela da zadrži dvocifrenu prednost – 48:35.

Treći period doneo je veći pad u igri Zvezde i Igokea je serijom 9:0 prišla na četiri poena prednosti. Već tada su se pojavile naznake odlične odbrane crveno-belih koja je bila apsolutno najzaslužnija za očuvanje prednosti nakon 30 minuta igre – 57:51.

A, u poslednjih 10 minuta viđena je istinska rapsodija. Igokea nije nalazila način da da koš. Svega 2 poena su uspeli gosti iz Laktaša da pogode, a Dejan Davidovac je serijom fantastičnih poteza na obe strane parketa praktično rešavao svako pitanje pobednika. Pridružio se i Džordan Lojd koji je sa nekoliko atraktivnih pogodaka krunisao brilijantno izdanje celog tima.

Crvena zvezda mts – Igokea 76:53 (24:12, 24:23, 9:16, 19:2)

Crvena zvezda mts: Hol 4, Volden 7 (4as), Lojd 15 (5sk, 5as), Uskoković, Davidovac 22 (8sk, 4ul), Lazić, Rit, Radanov 2, Dobrić 11, Simonović 2, Kuzmić 2, Noko 11 (7sk)

Dragan Bajić:

”Čestitam Zvezdi na pobedi. Prvo poluvreme nije ni blizu onoga što smo odigrali u prve dve utakmice sa Crvenom zvezdu. U trećoj četvrtini smo prišli na jedan posed, imali priliku da preokrenemo i napravili veliki broj gluposti. Mogli smo da ih uvučemo u nervozu koja i sama postoji utakmica koja je vredna plasmana u finale. U četvrtoj četvrtini smo se predali. Treba da budemo sretni sezonom i rezultatom koji smo pobegli i pokušaćemo da u kontinuitetu nastavimo da pravimo dobre rezultate”

Dejan Radonjić:

”Krenuli smo dobro meč u oba pravca. Zatim smo napravili nekoliko loših odluka i vratili im samopozudanje iako smo imali i dalje prednost, a usput smo se i opteretili ličnim greškama što je projektovalo probleme u nastavku. Oni su stizali prednost i došli u priliku da završnicu naprave drugačijom od one koja je bila. Na kraju smo pobedili i razlikom koja nije realna za ovaj meč.

”Fokus je na tome da u narednim danima iskoristimo vreme da oporavimo pre svega Voldena koji je osetio bol koji je imao i poslednjih deset dana, to ne izgleda dobro. Pričaćemo naravno o mečevima koje igramo, ostvarili smo ono što je trebalo da se uradi, ušli u finale i okrećemo se mislima o našim problemima pa onda ostalom”

Prva utakmica finalne serije igra se u  nedelju u Beogradu u hali “Aleksandar Nikolić”.