Crvena zvezda vodi u finalnoj seriji!

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Budućnost Voli u prvom meču finalne plejof serije ABA lige rezultatom 82:78

Crvena zvezda vodi u finalnoj plejof seriji ABA lige! Nakon velike borbe i male neizvesnosti na kraju crveno-beli su potpuno zasluženo slavili. Izabranici Dejana Radonjića su imali prednost tokom većeg dela meča, gotovo 40 minuta bili bolji rival i na kraju to krunisali vrednom pobedom –  82:78.

Velika želja u redovima Crvene zvezde ogleda se i kroz statističke parametre. Crveno-beli su imali na svom kontu čak 18 ofanzivnih skokova i na taj način nadoknadili nešto slabije šutersko veče (5/26 za 3). Upravo ta želja i ogromna energija izabranika trenera Radonjića nadoknadila je veliki hendikep koji je Zvezda imala jer su ovaj meč propustili Kori Volden i Marko Jagodić-Kuridža propustili zbog povrede.

 U napadu su briljirali Ognjen Dobrić i Džordan Lojd sa po 23 poena, zanimljivo je da su obojica upisala i po šest skokova.

Ipak, treba reći da su crveno-beli početkom poslednje četvrtine imali prednost i od 15 poena nakon nove sjajne role Ognjena Dobrića. Zvezda je nakon dva pogođena penala Lengstona Hola povela 70:55, međutim rival se nije predavao i iskoristio je greške crveno-belih, koji su praktično prvi put nakon potpunog fokusa koji je bio prisutan 32 minuta bez prestanka, pali u igri.

Nikola Ivanović sa linije penala i Vili Rid koji je pravio probleme tokom čitavog meča primakli su Budućnost čak i na minus od dva poena (80:78), međutim pošteno je reći da rival iz Podgorice nije imao pravu priliku za preokret. Džordan Lojd je bio miran sa linije penala i krunisao je svoju sjajnu igru i stavio tačku na ovaj meč koji je u potpunosti opravdao epitet derbija i finala ABA lige.

Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23)

Crvena zvezda mts: Hol 4 (7as), Lojd 23 (6sk, 5as), Uskoković, Davidovac 12, Lazić 6, Rit 5, Radanov, Dobrić 23, Simonović, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 5 (11sk), Noko 4 (4sk).

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

‘Odigrali smo meč u kom smo na našu sreću imali više dobrih momenata nego loših. Svakako smo znali da moramo da smanjimo broj grešaka, a to nije bilo ni malo lako jer smo igrali protiv Budućnosti koja je jako kvalitetan tim i ima svoje prednosti. Gradili smo rezultat čitavo vreme, uspevali u nekim periodima da igramo jako dobro, u nekima smo igrali i loše. Gradeći taj rezultat došli smo do prednosti koja je bila dosta velika, ali je Budućnost svojim kvalitetom koji poseduje bez ikakve dileme napravila iskorak i mi smo u završnici uspeli da dođemo do pobede i rezultata 1:0. Naravno, tek je početak

Iz dana u dan moramo da pravimo analizu, posmatramo stvari i donosimo odluke. Nekada je to nažalost na dan same utakmice. Oni nisu u trenažnom procesu, Kori ne trenira sa ekipom od utakmice sa Igokeom, a pre toga je trenirao dva puta u deset dana. Statsu Jagodića-Kuridže zahteva proces koji je potreban da on izađe iz povrede i dosegne nivo potrebne spreme. Kod obojice je prisutna velika želja. Imamo dva dana do narednog meča, ne bih previše analizirao našu poziciju. Probaćemo da se odmorimo, porazgovaramo i napravimo plan za naredni meč” rekao je trener crveno-belih.

Utakmica broj 2 finalne serije igra se u utorak od 20.30 časova u hali “Aleksandar Nikolić”.