Tesna pobeda Budućnosti, nova šansa već u ponedeljak

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da završe finalnu seriju ABA lige rezultatom 3:0. U prvoj utakmici u ’’Morači’’ vladala je velika neizvesnost 40 minuta, ali je Budućnost na kraju odnela pobedu uz obilatu pomoć i aktera koji nisu treneri  i igrači obe ekipe. Nažalost, kako i moderna istorija nalaže glavni akter bio je jedan čovek koji se u Podgorici oseća kao kod kuće.

Na kraju, Budućnost je upisala pobedu rezultatom 75:71. Crveno-beli su imali svoju šansu, bili ravnopravan, a u dobrom delu utakmice i bolji rival od domaćina. Sam pogled na statistiku reći će da su crveno-beli bili skakački dominantni, bolji u šutu za dva poena, nešto slabiji za tri poena i sa značajno manje pokušaja sa linije penala. Budućnost je od svojih 75 poena, čak 28 stekla sa linije za slobodna bacanja iz 34 pokušaja. Izabranici Dejana Radonjića su se okušali sa iste distance svega 14 puta.

Zvezda je bolje započela utakmicu i gradila svoju prednost putem čvrste odbrane. Trojka Dejana Davidovca pre zvuka sirene donela je crveno-belima četiri poena prednosti na kraju prve četvrtine (15:19).

U drugoj četvrtini izabranici Dejana Radonjića su izgubili dobar napadački ritam, a Budućnost je boljim šutem za tri poena uspevala da istopi prednost Zvezde i čak napravi preokret. Svega 13 poena crveno-belih u drugom periodu bilo je premalo da bi se prednost održala i trojka Dela Valea donela je domaćinu prednost po isteku 20 minuta igre – 35:32.

I u nastavku je utakmica obilovala čvrstom igrom, na obe strane terena. Međutim, kriterijum je bio takav da su se crveno-beli malo ređe završavali na liniji penala, a uprkos tom kriterjumu je zadržan egal do samog kraja.

Jedan čovek je preuzeo kontrolu nad utakmicom, a njegove poklone je na kraju i iskoristio Dela Vale trojkom koja je napravila i presudnu razliku i postavila konačan rezultat – 75:71.

Serija ostaje u Podgorici, već u ponedeljak je četvrta utakmica i nova prilika za Crvenu zvezdu da osvoji novi trofej ABA lige. Ostaje nada u utakmici gde su svi akteri jednaki i bez jednog čoveka.

Budućnost Voli – Crvena zvezda mts 75:71 (15:19, 20:13, 16:15, 24:24)

Crvena zvezda mts: Hol 4, Volden 3, Lojd 19 (7as), Uskoković, Davidovac 10 (8sk), Lazić 5 (4sk, 3ul), Rit, Radanov, Dobrić 17 (4sk), Simonović 2, Kuzmić 1, Noko 10 (11sk).