Crveno-beli na startu domaćeg prvenstva protiv Zlatibora

Košarkaši Crvene zvezde samo dva dana nakon iscrpljujuće finalne serije ABA lige i velikog uspeha kojim je ostvaren jedan od glavnih ciljeva u sezoni – okreću se obavezama u domaćem prvenstvu.

Prvi meč nakon velike pobede nad ekipom Budućnosti u petak i osvojene pete titule prvaka regiona, crveno-beli igraju u ponedeljak od 18 časova u praznoj hali “Aleksandar Nikolić” protiv ekipe Zlatibora. Biće to prvi meč četvrtfinala Superlige Srbije, a da odmora za ekipu Crvene zvezde nema govori i podatak da će drugi meč ove serije (koja se igra na dve dobijene utakmice) odigrati već u utorak.

Trener Dejan Radonjić: “Okrećemo se novim obavezama u trećem takmičenju domaćoj ligi i utakmici sa Zlatiborom u kojoj smo favoriti. Imali smo dva dana da se odmorimo, osvežimo tokom vikenda i pripremimo za novo takmičenje koje nas čeka.  Okrećemo se sada novim obavezama i utakmici u kojoj pravim pristupom treba da opravdamo ulogu favorita i zabeležimo pobedu na startu Superlige protiv ekipe Zlatibora” rekao je trener crveno-belih.

Odmah nakon meča u Beogradu, ekipa putuje za Zlatibor gde će odigrati drugi meč četvrtfinalne serije koja se igra na dve dobijene utakmice.

Crvena zvezda je do sada u izuzetno teškoj i zgusnutoj sezoni u kojoj je dodatno opterećenje predstavljao i veliki broj povredjenih i igrača koji su imali virus Covid već osvojila dva trofeja – Kup Radivoja Koraća i ABA ligu petu u istoriji kluba.

Ukoliko se plasira u polufinale, ekipa Crvene zvezde sastaće se sa ekipom čačanskog Borca.