Crvena zvezda na korak do finala Superlige

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Borac iz Čačka u prvoj polufinalnoj utakmici plejofa Superlige Srbije rezultatom 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17)

Košarkaši Crvene zvezde mts sigurno su započeli borbu za finale Superlige Srbije. U prvom meču polufinala plejofa u dvorani ‘’Aleksandar Nikolić’’ je gostovao Borac iz Čačka i crveno-beli rivalu nisu dali puno nade. Na kraju, izabranici Dejana Radonjića upisali su veoma ubedljiv trijumf rezultatom 101:70.

Najefikasniji akter utakmice bio je Duop Rit koji je meč završio sa 17 poena za manje od 14 minuta na parketu. Pratio ga je Aleksa Radanov sa 13 koševa i uz to upisao šest asistencija i pet skokova. Po 12 koševa su ubacili Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić, koji je imao i najveću minutažu sa nešto više od 28 minuta i za to vreme upisao i osam skokova. Trebalo bi istaći da su svi igrači Crvene zvezde koji su ulazili u igru i upisali poene.

Gosti su gotovo celu utakmicu igrali zonsku odbranu, ali su stručni štab i prvotimci Crvene zvezde očigledno bili spremni na to. Namestili su crveno-beli šuterske sprave i već u prvoj četvrtini ubacili čak sedam trojki (kapiten Branko Lazić tri). Sjajno šutersko raspoloženje donelo je devet poena prednosti na kraju prvog perioda i ritam utakmice kakav je želela Zvezda – 27:18.

Međutim, silno motivisani Borac se nije predavao. Mladi igrači iz sastava rivala su plenili energijom i konstantno pokušavali da favorizovane crveno-bele uvedu u svoj ritam i načine utakmicu neizvesnijom. Bez Korija Voldena i Džordana Lojda u sastavu, kao i bez Ognjena Kuzmića na parketu, Crvena zvezda se u mnogome oslanjala i na svoje mlađe snage. Veliki teret na ovoj utakmici nosili su Aleksa Radanov i Aleksa Uskoković koji su potpuno opravdali poverenje. Bila je to prava revija srpskog talenta u beogradskom hramu košarke, a ni atraktivni potezi nisu izostali.

Ipak, pitanje pobednika se nije dugo postavljalo. Na poluvremenu su crveno-beli imali 12 poena prednosti, u trećoj četvrtini dodatno uvećali vođstvo i poslednji period je predstavljao pravu egzekuciju. Crveno-beli su igrali u žestokom ritmu, ubacili čak 32 poena, a iskusni Marko Simonović je iz ugla bio zadužen da na semafor postavi ‘’stotku’’ i konačnih – 101:70.

Serija se sada seli u Čačak, utakmica između ovih rivala i prva meč lopta za crveno-bele zakazana je za nedelju u dvorani kraj Morave.

Crvena zvezda mts – Borac Čačak 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17)

Crvena zvezda mts: Hol 10 (4as), Uskoković 10 (4as), Davidovac 12, Lazić 9, Rit 17 (6sk), Radanov 13 (6as, 5sk), Dobrić 12 (8sk), SImonović 6, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić, Noko 8.

Aleksa Radanov:
‘’Bila je teška utakmica na početku jer smo igrali bez dva možda i najbolja igrača našeg tima. Mlađi igrači su dobili šansu i iskoristili je na najbolji mogući način. Pobedili smo, želimo  da igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje. Probaćemo da se odmorimo maksimalno, pripremimo za Borac u Čačku, koji je nezgodan teren i teško gostovanje’’

Dejan Radonjić:
‘’Ostvarili smo šta smo priželjkivali i sada ćemo se spremiti za drugi meč. Potrudićemo se da u Čačku završimo seriju. Kori Volden i Džordan Lojd su povređeni, dok je Ognjen Kuzmić odmarao danas’’

Druga utakmica polufinala igra se u nedelju od 20 časova u dvorani Borca kraj Morave.