ANGT F8: Loše prvo poluvreme donelo poraz protiv Reala

Juniori Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u finale završnice u Valensiji pošto su u odlučujućem meču poraženi od vršnjaka Reala 83:71.

Nakon jučerašnje pobede nad ekipom Žalgirisa, crveno-beli su trijumfom nad “kraljevskim klubom” mogli da obezbede plasman u završnu utakmicu u “La Fonteti” ali su već nakon prvog poluvremena rezultatski zaostajali (54:28) pa dobro drugo poluvreme nije moglo da donese potpuni preokret.

U Zvezdi se sa 17 poena istakao Filip Branković (osam skokova),  Nikola Topić je dodao  14 i sedam asistencija, dok je 12 poena upisao Nikola Šaranović (šest skokova). Pobednički sastav je sa 22 poena predvodio mladi Slovenac Urban Klavzar, dok je odličan sa 18 poena i devet skokova bio i Bugarin Konstantin Kostadinov. Veliku razliku je pravio i Eli Ndiaje, koji je susret okončao sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 16 skokova.

Ekipa Reala je i nadskakala crveno-bele (odnos u skokovima 44-33) a u tom segment ozbiljnu razliku napravio je upravo pomenuti NDiaje.

Crvena zvezda: Topić 14, Gačić 7, Radaković 5, Vudragović 2, Mihailović 5, Pavlović, Šaranović 12, Vuković 2, Matović 5, Mišić, Radojević 2, Branković 17;