Crvena zvezda u finalu Superlige, prvi meč u sredu

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ovogodišnje Superlige Srbije pošto su u polufinalnoj seriji savladali čačanski Borac sa 2-0. Nakon sigurne pobede u petak 101:70, crveno-beli su opravdali ulogu favorita i u drugom meču koji je u nedelju odigran u Čačku i slavili rezultatom 80:57 (19:8, 27:23, 15:13 i 19:13)

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija, pratio ga je Davidovac sa 12 poena, 6 skokova.

Crveno-beli su kontrolisali utakmicu u dvorani kraj Čačka praktično od samog starta, trener Dejan Radonjić koji je bio primoran da reaguje tajm-autom pri rezultatu 26:31 kada je domaći tim napravio seriju 11-2, ravnomerno je rasporedio minutažu i ukazao šansu svim igračima u protokolu osim Džordana Lojda koji se oporavlja od lakše povrede, dok se Kori Volden nije „skidao“ ni na ovoj utakmici zbog problema sa leđima.

Crveno-beli su do velikog finala stigli sigurnim pobedama nad Zlatiborom i Borcem, a za trofej će se boriti protiv ekipe Mege koja je sa 2-1 u seriji eliminisala Partizan NIS.

Finalna serija startuje u sredu, drugi meč igra se u petak, a ukoliko bude bilo potrebe poslednji zvanični meč u sezoni „majstorica“ zakazana je za nedelju.

Prednost domaćeg terena ima ekipa Crvene zvezde.