Saopštenje KK Crvena zvezda – 07.06.2021.

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je zvaničnim dopisom čelnicima Superlige zahtevao od tog takmičenja izuzeće sudije Uroša Nikolića u finalnim utakmicama Superlige protiv ekipe Mega Soccerbet.

Zahtev našeg kluba od koga nećemo odstupiti i po cenu neodigravanja finalnih utakmica u kojima je delegiran pomenuti sudija, baziramo na činjenicama i svim događajima koji su prethodili ovoj finalnoj seriji. Među te događaje u koje spadaju i demoliranje svlačionice u hali “Aleksandar Nikolić” (za koju i dalje nemamo zvanične podatke), kao i skandalozno suđenje Nikolića na četvrtoj utakmici finala ABA lige u Podgorici (za koje je dobio nedovoljnu ocenu),  uključujemo i najsvežiji, a to je arogantno ponašanje pomenutog sudije prema ekipi i stručnom štabu Crvene zvezde na nedeljnoj polufinalnoj utakmici plej ofa Superlige u Čačku.

Naime, Uroš Nikolić pre i nakon te utakmice nije želeo da se pozdravi sa igračima i stručnim štabom našeg kluba, što se nikada u višedecenijskoj istoriji našeg kluba nije dogodilo i predstavlja sramotu za srpsku košarku – njegovu, ne našu!

KK Crvena zvezda koji prati milionska armija navijača je isuviše veliki, da bi prećutao ovakve nepristojne i ignorantske stavove malih ljudi poput Uroša Nikolića i sa takvima KK Crvena zvezda ne želi da ima ništa, niti želi da im takvi dele “pravdu” na utakmicama!

KK Crvena zvezda već dugo ukazuje na anomalije koje ozbiljno ugrožavaju košarku u regionu i Srbiji – a to je umišljenost pojedinih sudija da su veći i važniji od klubova i liga u kojima sude. Kao i da za njih sankcije i kazne ne postoje, ali zato postoje bogate dnevnice za posao koji (često) ne obavljaju i igraju se sa sudbinama i egzistencijom klubova!

Sa žaljenjem smo primorani da konstatujemo da je Uroš Nikolić kao jedan od mladjih sudija krenuo upravo tom “stranputicom” koju je morao i bukvalno da koristi kako bi stigao na završni turnir Evrolige u Kelnu o čemu očekujemo da detaljno informiše i javnost i nadležne organe Republike Srbije.

KK Crvena zvezda je predugo ćutala ili se sama borila sa brojnim nepravilnostima koje sada već polako, ali sigurno uništavaju  sport koji je decenijama bio naš nacionalni brend. U ABA ligi koja se finansira srpskim novcem, pa do dešavanja u Superligi Srbije. Zbog svega, naš klub će konkretnim potezima u narednom periodu pokazati da mu je na prvom mestu interes srpske košarka, počev od izuzeća Uroša Nikolića u finalnim utakmica Superlige Srbije – jer mu tu trenutno kao “veličini” većoj od Crvene zvezde i srpske košarke jednostavno  nije mesto.

KK Crvena zvezda mts