“KALINA” SE VRATIO SVOJOJ KUĆI!!!

Reprezentativac  Srbije, osvajač Evrolige sa ekipom Fenerbahčea, i triple krune sa Crvenom zvezdom, Nikola Kalinić vraća se na Mali Kalemegdan!!!

Popularni “Kalina” je u sredu potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvemom zvezdom i predstavljaće ogromno pojačanje za ekipu koju u narednoj sezoni očekuju utakmice na 4 fronta.

Klub ovom prilikom izražava ogromno zadovoljstvo činjenicom da je Nikola odbio nekoliko značajno unosnijih ponuda pojedinih klubova iz Evrolige i regiona, i odlučio  da se vrati u klub sa kojim je svojevremeno osvojio prvu triplu krunu i dao izuzetno veliki doprinos uspesima kluba za koji neskriveno navija.

Nikola Kalinić je rođen 08.11.1991. godine, prve korake načinio je u rodnoj Subotici, da bi nakon epizoda u Vojvodini i Radničkom svoj ogroman talenat materijalizovao dolaskom u Crvenu zvezdu gde je u samo jednoj sezoni osvojio tri trofeja.

Nakon toga odlazi u Fenerbahče gde osvaja Evroligu i trofeje u turskom šampionatu i kupu, a prethodne sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca Valensije. Paralelno sa klupskim ostvarenjima bio je deo reprezentacije Srbije i osvajao je medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama 2014 i 2016.godine.

Nikola Kalinić se vraća kući, a osim što poznaje klub čiji je već bio važan deo, donosi na teren sve moguće kvalitete: koševe, skokove, asistencije, požrtvovanje, borbenost, čvrstu igru u odbrani i sada već veliko 8-godišnje iskustvo igranja Evrolige sa tri kluba.

Kalina, dobro došao kući na Mali Kalemegdan – u svoju crveno-belu familiju i tvoju Crvenu zvezdu!