Trojka za Boška kao početak važne borbe!

KK Crvena zvezda mts aktivno je učestvovao u humanitarnom događaju u organizaciji udruženja građanja ’’Čuvari ognjišta’’ koji su uz pomoć brojnih prijatelja organizovali manifestaciju ’’Trojka za Boška’’.

Boško Gugleta je rođen 14.01.2021. godine u Novom Sadu. Nažalost, već sa tri meseca ustanovljena mu je dijagnoza ’’SMA 1’’. Bolest se manifestuje brzom i progresivnom atrofijom mišića. Brzo se gube neophodne životne funkcije (hodanje, gutanje, disanje, varenje).

Jedna od prvih akcija prikupljanja neophodnih sredstava je održana baš na terenima Crvene zvezde, a takmičari u brzom šutiranju trojki bili su proslavljeni sportisti, aktivni i bivši, kao i brojne javne ličnosti iz sveta glume, muzike, novinarstva… Događaj je imao i posebnu težinu jer je održan na dan Ikone Presvete Bogorodice Trojeručice pa su simbolično najbolji trojkaši kao nagradu dobijali pomenutu ikonu.

Ovim povodom govorio je direktor KK Crvena zvezda mts Filip Sunturlić:

’’KK Crvena zvezda je još odavno postavio kao jedan od prioriteta u svom funkcionisanju društvenu odgovornost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Priča malog Boška je veoma potresna, nijedan čovek, a pogotovo roditelj ne može da ostane imun na to i ne uradi šta je u njegovoj moći da pomogne. Crvena zvezda je ponosno ustupila svoje terene za događaj pod nazivom ’’Trojka za Boška’’. Zahvalio bih se svim učesnicima na turniru, među kojima je bilo bivših igrača Crvene zvezde na šta smo posebno ponosni i pozvao celokupnu javnost da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne Bošku Gugleti’’, istakao je Filip Sunturlić.

’’Srce je puno dan nakon turnira. Uz Božiju pomoć smo uspeli da turnir organizujemo na željeni način. Zahvaljujem KK Crvena zvezda na terenima koje su nam ustupili. Takođe, veliko hvala svim javnim ličnostima, učesnicima, sponzorima i gledaocima. Akcenat stavljam na našeg malog Boška! Pomoć je sada najpotrebnija. Akcija i dalje traje i pozivam sve koji su u mogućnosti da uplate novac. Račun se nalazi na plakatu za turnir i biće aktivan još nekoliko dana. Organizacija je imala dva cilja. Prvi je da široj javnosti skrenemo pažnju na problem koji Boško ima, a drugi je onaj glavni – da se što pre skupe sredstva za njegovo lečenje’’, istakao je jedan od organizatora događaja Dimitrije Nišavić.

To je samo početak jer za malog Boška predstoji velika borba u kojoj je njemu neophodna pomoć. To možete uraditi na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pomozimo Bošku!