Talentovani Marko Sarenac novi član juniora Crvene zvezde

Talentovani košarkaš zrenjaninskog Petrovgrada Marko Šarenac, novi je član mlađih selekcija (juniorskog tima) KK Crvena zvezda mts.

Marko Šarenac je rođen u Zrenjaninu 05.07.2004. godine. Prve košarkaške korake načinio je u rodnom gradu, gde je do prelaska u Crvenu zvezdu igrao za KK Petrovgrad iz Zrenjanina.

Visok 207 centimetara i igra na poziciji krila i krilnog centra. Šarenac je, osim dobrim igrama u svom prethodnom klubu i kandidaturom za nacionalni tim, privukao pažnju javnosti i kao jedan od najboljih igrača na novogodišnjem turniru u Barseloni 2020. godine.

Marko Šarenac je svojim dolaskom ojačao juniorsku selekciju crveno-belih za koju će nastupati u predstojećoj sezoni: ”Ovo je veliki korak za mene i moja velika želja od kada sam počeo da se bavim košarkom. Cela moja porodica je zvezdaška, i ja sam odrastao i vaspitan sam kao navijač Crvene zvezde. Sada, kada sam tu u klubu za koji navijam, moram da radim, želim da napredujem i da doprinesem koliko god mogu rezultatima svog tima. Svaki trening i utakmica biće nova prilika za mene da napredujem kao košarkaš i da učim na mestu gde će imati optimalne uslove, a Crvena zvezda mi to u ovom trenutku pruža”, rekao je prilikom potpisivanja ugovora u prostorijama kluba talentovani Marko Šarenac.

KK Crvena zvezda mts