Crvena zvezda i Specijalna Olimpijada i dalje jedan tim!

KK Crvena zvezda mts i Specijalna Olimpijada Srbije nastavljaju svoju izuzetno uspešnu saradnju, koja bez prekida traje od sezone 2014/2015 i u sezoni 2021/2022!

Ideja KK Crvena zvezda bila je, a i danas je ista – da podigne svest o društvenoj odgovornosti i u zajednicu integrišu oni koji su, potpuno nepravedno, i neopravdano vrlo često na margini društva.

Nastavkom saradnje naša misija se nastavlja na veliko zadovoljstvo KK Crvena zvezda!

Naš klub je već godinama predvodnik društveno-odgovornog ponašanja i delovanja u društvu, a naša misija osim terena nastavlja se i pored njega sa ciljem da podignemo svest o ljudima koji svojim istinskim kvalitetima zaslužuju mnogo bolji status od onog koji dobijaju.

KK Crvena zvezda mts podseća da je u saradnji sa našim višegodišnjim partnerom Specijalnom Olimpijadom Srbije prethodnih godina kroz brojne akcije i manifestacije, uz učešće brojnih igrača i članova kluba, trenera i članova mlađih selekcija i KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz zajedničke treninge, utakmice i radionice, koristila je, i koristiće i ubuduće snagu svog brenda, kluba i košarke kako bi načinili još jedan bitan korak ka integrisanju u zajednicu članova SO Srbije.

Naš klub veliku pomoć i razumevanje ima i od strane našeg višegodišnjeg partnera Evrolige.

Sa ponosom podsećamo da je KK Crvena zvezda mts višegodišnji učesnik ONE Team akcija Evrolige  i projekata KK Crvena zvezda koji su se realizovali pod nazivom: IDEA Play 4 Glory, IDEA Finish Line, Learning2Play, Real Champions– košarkaška liga u kolicima, Play, run and have fun. Ponosni smo i na sve akcije koje smo zajednički realizovali i u doba pandemije putem online platformi, a veliku pažnju dobila je akcija “Together we stand, togehther we can” koja je uz pomoć svih prvotimaca našeg kluba realizoavana u decembru 2020.godine u jeku pandemije virusa Covid 19.

Godinama sa velikim uspehom organizujemo i utakmice Evrolige “One Team” koje su bile posvećena upravo podizanju svesti i boljem položaju osoba sa posebnim potrebama:

Zahvaljujemo se košarkaškom klubu Crvena zvezda što je i ove godine odlučio da Specijalna Olimpijada Srbije bude deo njihovog projekta, ovo je osma godina za redom da smo prijatelji s Crvenom zvezdom i nadamo se da ćemo i sledećem periodu nastaviti da pokazujemo koliko je važna naša saradnja i koliko je važno da u ovim prijektima učestvuju sportski klubovi koji imaju odličan imidž i veliki uticaj na naše društvo. Posebno sada kada živimo u doba pandemije Covid 19. POd ogromne je važnosti da košarkaši Crvene zvezde i jedan ovako veliki klub imaju takav odnos prema jednoj ovako rizičnoj populaciji kao što su osobe s posebnim potrebama” rekao je Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Filip Sunturlić direktor KK Crvena zvezda mts:
Rad i saradnja sa Specijalnom Olimpijadom je veliko zadovoljstvo za nas, kao i podatak da smo tokom saradnje koja traje već 8 godina postigli rezultate koji su očigledno. Na prvom mestu u boljem razumevanju i prihvatanju prihvatanju osoba sa posebnim potrebama, koje su sastavni deo našeg društva. Ako smo makar za jedan procenat podigli tu svest –  onda je na[a misija uspešna. Podsetiću da smo u prethodnom periodu pokušavali, i verujem uspeli, kroz brojne akcije i naše prvotimce – ambasadore, trenere, radionice, utakmice, tesnu saradnju sa Evroligom, kojoj je ovaj projekat od integralne važnosti za inkluziju osoba sa posebnim potrebama. Saradnja sa Specijalnom Olimpijadom Srbije donela je mnogo toga dobrog i deci, Crvenoj zvezdi i na prvom mestu društvu i sredini u kojoj živimo i radimo. Zato sa istim elanom nastavljamo i u narednoj sezoni”

Novi ugovor i nastavak saradnje znače i nastavak naših napora i rada zajedno sa Specijalnom Olimpijadom na obostrano zadovoljstvo!