Crvena zvezda ubedljiva protiv Panatinaikosa, briga Eron Vajt

Košarkaši Crvene zvezda plasiral su se u finale turnira “Magenta Sport Kup” u Minhenu pošto su u prvoj utakmici u Nemačkoj izvanrednom igrom, posebno u drugom poluvremenu ubedljivo savladali Panatinaikosa rezultatom 83:55 (14:19,18:16, 32:8 i 19:12).

Za trofej na ovom prestižnom turniru crveno-beli će se boriti protiv boljeg iz utakmice Virtusa i Bajerna. Finalna utakmica igra se u nedelju od 18 sati u “Audi Domu” u Minhenu.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde koja je meč praktično dobila sjajnom trećom deonicom  (32:8) bio je Nikola Kalinić sa 13 poena, 6 asistencija, Nikola Ivanović ie ubacio 12, Luka Mitrović 12, dok su najbolji skakači bili Kuzmić sa 7 i Volters sa 6 skokova.

U trećoj deonici koju su crveno beli doigrali bez greške, šut za dva poena bio je 12/12, dok je tandem Kalinić i Ivanović kombinovano ubacio 15 poena…

Međutim, utakmica u Minhenu ostavlja i gorak utisak kod svih kojima je crveno bela boja pri srcu, jer je Amerikanac Eron Vajt doživeo povredu šake i arkade prilikom jednog vrlo neopreznog starta Okaro Vajta koji je u kontri potpuno neodgovorno inicirao kontakt i gurnuo Erona Vajta prilikom zakucavanja.

Brzom reakcijom lekara kluba i organizatora turnira, Vajtu je odmah sanirana povreda arkade, dok će stepen povrede šake biti naknadno utvrdjen, i o njoj će se klub oglasiti čim bude imao sve nalaze lekara.

KK Crvena zvezda: Lazarević 7, Volters 7+6sk i 4 as, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 11,Lazić 6,Kalinić 13+6as,Holins 8,Ivanović 12,Vajt 9 + 5sk,Kuzmić 6+7 sk, Cirbes 2.

Ekipa Crvene zvezde igrala je ovu utakmicu bez Ognjena Dobrića i Marka Simonovića.