Crvena zvezda desetkovana osvojila turnir u Minhenu!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Magenta Sport Kup u Minhenu poto su u velikom finalu savladali domaćina turnira Bajern rezultatom 70:68!

Luka Mitrović je postigao pobedonosne poene u poslednjoj sekundi nakon solo prodora u “Audi Domu”.

Najefikasniji kod crveno belih bio je Kalinić sa 14 poena, dok je Mitrović ubacio 12.

Pobednika je odlučila izvanredna poslednja deonica koju je šampion ABA lige i učesnik Evrolige Crvena zvezda rešila u svoju korist rezultatom 30:16!

Uspeh Crvene zvezde je još veći ako se zna da u ovoj utakmici nisu igrali Vajt, Davidovac, Dobrić i Simonović, a pod znakom pitanja je bio nastup još nekih igrača zbog sitnijih povreda. Domaćin je imao u nekoliko navrata i 15 poena prednosti, ali su crveno beli pokazali i da desetkovani imaju snage da naprave preokret i dodju do vredne pobede koja će značiti mnogo za početak sezone!

Seriju je pokrenuo u poslednjoj deonici kapiten Lazić sa dve trojke, nastavio je Holins, a u poslednjem napadu u kome su imali samo 4 sekunde, itrović je horogom iz ne tako lake pozicije doneo crveno belima pobedu!

Podsetimo, crveno beli su pobedili u subotu ekipu Panatinaikosa vrlo ubedljivo i u sa peharom se vraćaju kući.

KK Crvena zvezda: Lazarević 9, Volters 9,Uskoković, Mitrović 12+9 sk, Kalinić 14, Lazić 6, Holins 8, ivanović 7, Kuzmić 2, Cirbes 3,

Ekipa se u Beograd vraća u ponedeljak i nastavlja pripreme za početak sezone pred put u Grčku koji sledi u sredu u večernjim časovima.