Crvena beli prvi put pred medijima u novoj sezoni

KK Crvena zvezda u sredu je imao tradicionalni Media Day Evrolige.

Takozvanim “otvorenim danom za medije “zvanično je počela takmičarska 2021/22 sezona za crveno bele.

Posle standardnih obaveza za košarkaše i stručni štab, intervjua za potrebe EL, ali i zvanične klupske naloge (koje ćete videti u narednim danima…) održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena ekipa Crvene zvezde za takmičarsku sezonu 2021 / 2022.

Brojim medijima prvo se obratio trener Dejan Radonjić koji se odmah na početku osvrnuo na probleme zbog kojih ekipa nije bila u mogućnosti da krene na put u Grčku i obavezama koje slede crveno belima:

Odavno nismo bili u prilici ovako da se družimo. Bile su neke slične konferencije pred plej-of ABA lige, nadam se da ćemo u predstojećoj sezoni moći da funkcionišemo kako treba i da će sezona imati drugačiju situaciju u odnosu na prošlu. Kao što znate, bili smo svi u problematici s kovidom i ambijentom kakav ne želimo da bude više. Nadam se prisustvu naših navijača u predstojećoj sezoni. Od samog starta priprema smo imali određene probleme što se tiče povreda. Nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo imati mogućnost da pripremni period odradimo kako smo želeli. To je donekle funkcionisalo do turnira u Minhenu, posle čega se problematika dodatno povećala”, rekao je Radonjić i dodao:

Od tada smo bili razmišljanja da bi odlazak u Grčku mogao da nam predstavlja samo još veći problem, što bi nas dodatno opteretilo. Trudimo se da funkcionišemo maksimalno koliko možemo u predstojećim okolnostima, radimo i čekamo povratak igrača, pokušaćemo da uradimo nešto do početka ABA lige i Evrolige, kako bismo bili spremni za prve izazove” dodao je trener crveno belih i osvrnuo se na 4 takmičenja koja predstoje našem timu:

Ono što mi želimo da uradimo ove sezone jeste da budemo bolji u Evroligi nego prošle godine. ABA liga je možda i najkvalitetnija od osnivanja, biće izazovno i zahtevno. Probaćemo da pružimo svoj maksimum u svim takmičenjima i probaćemo da uradimo ono s čime bismo bili zadovoljni. Što se tiče broja igrača, ako se gleda iz perspektive onoga što nam se desilo, retkost je ovo što nam se desilo, da ostanemo bez ovolikog broja igrača u kratkom vremenskom periodu. Potrudićemo se da obezbedimo što veći fond igrača kako bismo nesmetano izneli sezonu” rekao je u uvodu Radonjić.

Kompletnu konferenciju na kojoj su uz trenera govorili i Nikola Kalinić, Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić, možete pogledati u nastavku