Volontiraj u Zvezdi – program kojim se ponosimo

U prethodnim godinama KK Crvena zvezda mts je mnogo uradio na polju organizacije. Jedan od primarnih ciljeva Kluba bio je da napravi poslovni model koji je usklađen sa potrebama Evrolige i u skladu sa tim napravi jasnu hijerarhiju zaposlenih, odnosno strukturu uprave i menadžmenta koja će se prilagoditi krovnoj klupskoj organizaciji iz Barselone. I ne samo to, već da Crvena zvezda kao jedan ogroman brend unapredi poslovanje Kluba i postiže velike uspehe van terena jer je to jedan bitan preduslov da igrači i stručni štab imaju sve potrebne uslove da na terenu pokažu svoj maksimum i na kraju osvoje trofeje koji su u poslednjoj deceniji obeležili crveno-bele godine.

Ipak, u svim tim godinama program ’’Volontiraj u Zvezdi’’ bio je veliki faktor uspeha. Brojni mladi ljudi koje je spajala strast prema određenim oblastima i Crvenoj zvezdi sticali su neprocenjivo iskustvo i usavršavali se u svojoj struci. Veliki broj njih postali su pravi stručnjaci u svojim oblastima, neki su se zaposlili kasnije u Klubu, neki pronašli poslovni aranžman direktno u nekom od klupskih partnera i sponzora sa kojima su u toku volontiranja sarađivali, a neki stavku ’’Crvena zvezda’’ u svom CV-u iskoristili za svoj profesionalni uspon. Sigurni smo, da su svi oni postali bolji u oblasti koju su odabrali, a iskreno se nadamo i bolji ljudi.

Taj program se nastavlja i dalje. Održan je sada već tradicionalni godišnji susret Crvene zvezde sa volonterima. Klub je rešio da proširi bazu volontera i da mogućnost mladim i talentovanim ljudima da budu deo Crvene zvezde, stiču iskustvo i napreduju u sistemu kakav je Zvezda. Svi oni su neizostavni deo jednog šampionskog mozaika koji se iznova i iznova gradi u Crvenoj zvezdi svake sezone.

Na tradicionalnom susretu sa volonterima komesar za bezbednost i menadžer događaja Vuk Stevanović predočio im je planove za narednu sezonu, kao i bezbednosne procedure i podeljena su im zaduženja.

Iskusniji volonteri imali su veliku ulogu već na prvoj utakmici u sezoni protiv ekipe Splita, a novi mladi entuzijasti dobili prvu priliku da aktivno učestvuju u organizaciji utakmice. Gotovo je sve proteklo besprekorno, ali kao i tim na terenu i organizacioni tim volontera će se uigravati i biti sve bolji. Po završetku utakmice prvotimac Crvene zvezde Eron Vajt je ostao na druženju sa volonterima koji su imali brojna pitanja za njega, a druženje se završilo i zajedničkom fotografijom koja će za sve biti vredna uspomena.

Crvenu zvezdu očekuju brojne obaveze i veliki organizacioni poduhvati u sezoni 2021/2022. Možete i vi da budete deo tima koji je postavio najviše standarde na ovim prostorima u organizaciji vrhunskih sportskih događaja.

Prijave za to vrše se putem sledećeg e-maila, a molimo Vas da u svojoj prijavi priložite i CV:

vstevanovic@kkcrvenazvezda.rs