Juniori Crvene zvezde obezbedili plasman u JJLS

Juniori Crvene zvezde mts uspešno su prebrodili prvi izazov u sezoni. U kvalifikacijama za Jedinstvenu juniorsku ligu Srbije crveno-beli su upisali dve pobede u tri utakmice i plasirali se u najjače državno takmičenje u kategoriji juniora.

U 1. kolu kvalifikacija Crvena zvezda je bila bolja od KK Borac 2015 iz Lazarevca rezultatom 73:63, usledio je tesan poraz od Dinamika 80:76 pa je meč protiv KK Zemun odlučivao o plasmanu u JJLS. Crveno-beli su tada, iako u oslabljenom sastavu usled nekoliko povreda važnih igrača, pokazali karakter i bez većih problema upisali sigurnu pobedu rezultatom 70:57.

Crveno-beli juniori nastupali su u sledećem sastavu na ovom turniru:

Nikola Topić, Lazar Gačić, Filip Radaković, Lazar Gagić, Marko Mihailović, Đorđe Marjanac, Pavle Mišić, Ognjen Matović, Marko Šarenac, Andrija Radojević, Vasilije Dabić. Trener: Miloš Obrenović.

Trebalo bi istaći da će juniorski tim Crvene zvezde nastupati na dva fronta ove sezone. Pored pomenute Jedinstvene juniorske lige Srbije, crveno-beli juniori će igrati i Prvu Srpsku ligu gde će sticati svoja prva iskustva u konkurenciji seniora.