Desetkovana Crvena zvezda blizu iznenađenja u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su na startu ovogodišnjeg izdanja Evrolige, rezultatom 61:57 (18:15,10:11,17:11,16:20).

U izuzetno tvrdoj utakmici koja je odigrana u dvorani “Ulker Sport Hall” crveno beli su pružili fantastičan otpor iako su odigrali ovu utakmicu desetkovani, sa samo jednim klasičnim centrom, i bez Lazića, Vajta, Dobrića i Davidovca…

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nikola Ivanović sa 16 poena i 6 asistencija, pratio ga je Kalinić sa 9 poena i 9 skokova.

Crveno beli nisu dobro počeli, ekipa Fenerbahačea povela je sa 14:0, naš tim nije ubacio poen u prvih pet minuta, ali nakon toga i tajm auta trenera Radonjića viđena je potpuno druga slika na parketu…

Ekipa Crvene zvezde je stegla odbranu, polako počela i da ubacuje poene, ali je defanziva donela šansu crveno belima da se vrate u utakmicu korak po korak i imaju aktivan rezultat na kraju prvog poluvremena

Kod Crvene zvezde je Nikola Kalinić postigao je 9 poena, dok je Nikola Ivanović dodao 7. Stefan Lazarević i Kuzmić su dali po 5 poena. Kod Fenerbahčea Buker je imao 8 poena.

Tvrda igra viđena je i u trećoj deonici, igralo se poen za poen, a nakon trojke Holinsa Zvezda je povela 31:30!

Do polovine treće deonice ostao je taj rezultat na snazi, ali je domaćin napravio seriju 5-0, a onda i iskoristio nekoliko nerealizovanih napada našeg tima, pa se na poslednu pauzu i poslednju četvrtinu otišlo sa 45:37 za Fenerbahče.

Bolji početak Crvene zvezde u poslednjoj deonici, iako desetkovani, sa skraćenom rotacijom, Kuzmićem opterećenim faulovima, nastavili su da se bore, poentirali su Volters i Ivanović, a polovinom poslednje deonice bilo je 51:47 za domaćina. U naredna dva minuta viđena je vrlo čvrsta igra puno pormašaja sa obe strane, a nakon polaganja Holinsa naš tim opet je bio na posed zaostatka 51:49. Međutim, Fenerbahče je nakon toga ubacio dvojku, pa i prvu trojku preko De Koloa i domaćin je poveo 56:49.

Ipak, ni tada crveno beli su nastavili sa herojskim otporom, dve trojke ubacio je Nikola Ivanović, naš tim je pretio bukvalno do poslednjih sekundi, trener Fenerbahčea Saša Đorđević zatrađio je tajm aut na 6 sekundi do kraja pri rezultatu 60:57 za domaćina, a nakon brzog faula, De Kolo je pogodio jedno slobodno bacanje i postavio konačan rezultat ove utakmice.

Bez obzira na poraz, Crvena zvezda je odigrala dobru utakmicu u okolnostima u kojima se nalazi i sa desetkovanim timom bila blizu velikog iznenađenja.

KK Crvena zvezda mts: Gušić, Lazarević 6, Volters 9, Uskoković, Davidovac, Mitrović 4  i 6sk, Kalinić 9 p i 9sk, Dobrić, Holins 5, Simonović, Ivanović 16 i 6sk, Kuzmić 8.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u subotu u večernjim časovima u Beograd, i odmah počinje pripreme za derbi protiv Budućnosti, a već narednog četvrtka sledi novo gostovanje protiv Makabija u Tel Avivu.