Crvena zvezda mts dočekuje Budućnost (ponedeljak 21h)

Коšarkaši Crvene zvezde mts nakon izuzetno teške i zahtevne utakmice u Istanbulu, vratli su se u Beograd i počeli pripreme za derbi susret 2. kola ABA lige sa ekipom Budućnosti VOLI.

Utakmica se igra u ponedeljak od 21:00 u hali “Aleksandar Nikolić”, a crveno-beli će gotovo izvesno i ovaj duel odigrati oslabljeni, bez nekolicine igrača koji se i dalje oporavljaju od povreda (Dobrić, Vajt, Davidovac, Cirbes, Lazić…).

Utakmice protiv Budućnosti donosile su poslednjih godina mnogo uzbuđenja, a ovaj meč biće ujedno i repriza finala regionalnog takmičenja iz maja ove godine u kojoj je Crvena zvezda slavila i stigla do petog naslova ABA lige nakon trijumfa 3:2 (67:60 poslednjia utakmica finala odigrana 28.05.2021. godine).

Klub je još u petak pustio u prodaju dnevne karte za ovu utakmicu (sezonske ulaznice takođe su i dalje u prodaji) u kojoj će desetkovanom timu Crvene zvezde biti potrebna velika podrška sa tribina koja je vrlo često u ovakvim utakmicama znala da bude prevaga i velika pomoć za crveno bele.

Klub ovom prilikom poziva sve svoje pristalice da dođu u ponedeljak u halu i pruže podršku ekipi u ovoj vrlo važnoj utakmici i u trenutku kada je tim značajno oslabljen usled brojnih probema na startu sezone. Sa druge strane, ekipa Budućnosti izuzetno se pojačala u prelaznom roku i angažovala igrače koji imaju ozbilno evroligaško iskustvo: Micova koji je igrao i F4 tog tamičenja, Silija koji je igrao i plej-of EL, Vajlija koji je nastupao za Panatinaikos, Jagodića Kuridžu koji je igrao EL sa Crvenom zvezdom mts, uz iskusnog Vilija Rida koji je odlučio da ostane u Podgorici i takođe ima iskustvo igranja u eliti u dresu Olimpijakosa, Džastina Kobsa koji je bio nosilac igre, izuzetno talentovanog Drobnjaka… jasno je da crveno-bele čeka izuzetno težak zadatak!

Ovaj duel biće 52. utakmica u istoriji dva kluba u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda mts ima pozitivan skor 26-25, a meč u hali “Aleksandar Nikolić” sudiće trojka: Javor, Majkić i Kardum.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:

Posle odigrane utakmice u Istanbulu, očekuje nas duel protiv ekipe Budućnost sa kojom smo ne tako davno odigrali mečeve za titulu u ABA ligi. I ovoga puta, nažalost moram da počnem od zdravstvene situacije kao i protiv Fenerbahčea. Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog Kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku, da li ćemo, i u kolikoj meri moći na njih da računamo. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu, i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak.
Nakon dobrog meča u Istanbulu, potrebna nam je dobra priprema za naredni duel, uz sve okolnosti koje sam naveo, jer kraća rotacija u timu dovodi do znatno većih opterećenja ostatka ekipe. Sa druge strane, to znači i da protivnik može lakše da priprema strategiju u kojoj imamo manje igrača na raspolaganju. Zato svako od onih koji budu igrali mora da napravi iskorak da pokušamo da odigramo dobar meč i iskontrolišemo kvalitet ekipe Budućnosti.

Naš rival, ekipa Budućnosti je ove godine napravila vrlo respektabilan tim pun kvaliteta i iskustva igranja na najvišem nivou. Takođe, povratkom trenera koji je doneo trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše!” rekao je trener crveno belih i uz poziv navijačima Crvene zvezde da dođu i pruže podršku timu u važnoj utakmici , dodao za kraj:

Zato je jako važno da svi budemo svesni težine zadatka, a da bi odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni “impuls” da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku uz sve probleme. I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč, a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost. Ova utakmica je izuzetno značajna bez obzira što je tek drugo kolo u pitanju, ali videli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika, i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja” rekao je trener Crvene zvezde mts.

Stefan Lazarević, prvotimac KK Crvena zvezda mts: “Očekuje nas izuzetno teška utakmica na startu sezone, koja može imati značaj za daji tok ligaškog dela ABA lige. Odigrali smo čvrstu utakmicu uz veliku potrošnju u Istanbulu, ali u ovom meču moramo da pronađemo dodatnu energiju bez obzira na sve probleme koji su nas snašli  na početku sezone, da imamo duge intervale dobre igre kako bi došli do pobede . To će biti lakše uz pomoć publike koju pozivam da dođe u što većem broju. Igramo protiv iskusne kvalitetne ekipe koja ima svoje ambicije koje su najviše i tako se i pripremamo za ovaj meč” rekao je Lazarević.

Ekipu Crvene zvezde mts nakon utakmice sa podgoričkim timom očekuje ovo putovanje u Tel Aviv, a onda i utakmica 3.kola ABA lige jtd sa Igokeom u Laktašima

Ulazak na utakmicu u ponedeljak biće omogućen svim vlasnicima sezonskih karata, svima koji imaju COVID pasoš (koji su vakcinisani), kao i onima sa potvrdama poput brzog PCR testa i potvrde da su preležali COVID virus.

Radi lakšeg i nesmetanog ulaska u halu, koji će naš klub obezbediti i posebnim punktovima za vlasike sezonskih karata, mole se svi da pripreme svoje odštampane potvrde i pokažu ih redarima na ulasku u dvoranu “Aleksandar Nikolić”.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na sve da poštuju sve propisane zdravstvene mere Republike Srbije, da nose maske u hali, poštuju propisano odstojanje, kao i da zbog sprečavanja eventualnih gužvi zbog procedure, krenu ka dvorani nešto ranije.