Crvena zvezda mts nije imala snage za veliki preokret, poraz u Laktašima

Košarkaši Igokee rezultatom 75:68 pobedili su Crvenu zvezdu mts u trećem kolu ABA lige.

Meč je odigran u dvorani u Laktašima, a najefikasniji kod crveno belih bio je Kalinić sa 16 poena, dok je Mitrović ubacio 13.

Nakon izuzetno naporne nedelje i dve teške utakmice u Beogradu i Tel Avivu, crveno beli su poraz u Republici Srpskoj doživeli praktično već u prvom poluvremenu koje su izgubili rezultatom 44:22.

Ništa nije išlo od ruke našem timu, prvu trojku su ubacili u 23.minutu, preko Kalinića praktično sve poene u prvom poluvremenu postizali su iz reketa, a šut za tri poena na kraju je bio ispod 30 posto (21/6) čime je domaćinu put ka pobedi bio znatno olakšan.

Naš tim odigrao je drugo poluvreme mnogo agresivnije, angažovanije, ali sa i dalje vrlo skraćenom rotacijom nije imao snage za potpuni preokret.Nakon dobre treće deonice, poslednja je počela izgubljenom loptom i nesportskom ličnom Markela Starksa crveno beli su se vratili na jedinocifren zaostatak, kasnije prišli i na 51:57, ali uz objektivne probleme koje imamaju i manjak igrača, nisu imali dovoljno svežine i da prelome meč i potpuno ga okrenu u svoju korist.

ABA liga, 3. kolo:
Igokea – Crvena zvezda 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:14)

Hala: Sportska hala u Laktašima
Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Krunoslav Peić

KK Crvena zvezda mts: Layarević 3, Volters 2, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 13, Kainić 16, Dobrić 2, Holins 4, Simonović 3, Ivanović 10, Kuzmić 6, Popović;

Pred našom ekipom je izuzetno teška nedelja sa čak 3 važne utakmice. Gost u sredu je Žalgiris, već u četvrtak sledi put za Moskvu i meč sa CSKA koji je na programu u petak, a u nedelju od 21 sat Crvena zvezda je akter i derbija 4.kola regionalnog takmičenja protiv Cedevita Olimpije u hali “Aleksandar Nikolić”.