Crvena zvezda mts dočekuje Žalgiris (izjave)

Košarkaši Crvene zvezde mts prvi meč u novoj sezoni Evrolige crveno beli kod kuće igraju protiv Žalgirisa u sredu od 19 časova, a za tu utakmicu desetkovani tim Crvene zvezde nakon odličnog početka sezone, uz veliku i bučnu podršku sa tribina želi i prvu pobedu na domaćem terenu!

Klub je u ponedeljak tačno u podne pustio karte u prodaju za ovu vrlo važnu utakmicu sa  litvanskim velikanom, ali i vrlo povoljan Evroligaški paket za 10 mečeva koji će naš tim igrati u najelitnijem evro klupskom takmičenju u Areni.

Crveno beli očekuju veliku podršku za premijerni meč u Areni u koju se vraćaju posle godinu i po dana, i ta podrška bi nesumnjivo bila ogroman vetar u leđa našem timu koji ima izuzetno težak raspored na startu sezone i puno problema sa povredama igrača.

Sa druge strane, Žalgiris je oformio dobru ekipu, a tokom prethodne nedelje promenio i trenera, pa je umesto Austrijanca Šilera stigao slovenački stručnjak Jurij Zdovc:

Dejan Davidovac: “Ekipa je promenila trenera tokom prošle nedelje i sigurno očekujemo reakciju, i to od dobrog iskusnog tima koji je izgubio prve dve utakmice ali nisu baš imali lak raspored na startu. Očekujem tešku utakmicu u svakom smislu, posebno fizički zahtevnu na terenu. Ovo će biti potpuno drugačiji meč od onog u Laktašima iz koga moramo da izvučemo pouke, ili Tel Aviva gde smo pobedili. U tom smislu ovo će biti potpuno drugačiji meč gde treba da se okrenemo sebi i našoj igri, i posebno igri u odbrani” rekao je Dejan Davidovac.

Trener Dejan Radonjić: “Prva utakmica kod kuće za nas će biti izazov da pokušamo dobrom igrom da dođemo do bodova i pobede. Biće teško Žalgiris je posle dva poraza u dva meča promenio trenera i videćemo reakciju tima na to. Mi sa druge strane nalazimo se u teškom ritmu, posebno što imamo manjak igrača u rotaciji, kao i onih koji se vraćaju iz povreda…Želimo da odigramo meč sa energijom, iskusan tim iz Kaunasa će kazniti naše greške, zato intervali dobre igre moraju da budu što duži kako bi kontrolisali utakmicu. Podrška navijača nam je mnogo potrebna da dodjemo do bodova…

Što se tiče sastava, on ostaje isti: “Igraće ova ekipa kao i do sada, Cirbes je i dalje van, Lazić je u svom programu oporavk, Vajt nije tu, taj manjak nije mali, ovo su igrači koji vrlo značajni za naš tim, imamo i igrače koji su izašli iz povreda i još uvek nisu na nivou na koji su nas navikli” rekao je trener Radonjić i dodao na kraju:

Naši navijači, nadam se da će doći u velikom broju, svi oni koji se nađu u hali, značila bi nam svima da podrška bude onakva kakva zna da bude! trenutak je takav,  ritam je takav, i protivnik koji je kvalitetan – mnogo bi nam značilo da publika dođe u što većem broju i pruži nam podršku” rekao je trener crveno belih.

Povratak u Arenu ovoga puta vezan je i događa se u vremenu pandemije Covida 19. Zato KK Crvena zvezda apeluje na sve da poštuju sve propisane zdravstvene mere Republike Srbije, da nose maske u hali, poštuju propisano odstojanje, kao i da zbog sprečavanja eventualnih gužvi zbog procedure, krenu ka dvorani nešto ranije. Kao i za utakmice sa Splitom i KK Budućnost svi kupci karata i vlasnici sezonskih ulaznica potrebno je da ponesu potvrdu o vakcinaciji, brzom PCR testu ili potvrdu o preležanom Kovidu.

Budite uz ekipu Crvene zvezde mts u sredu, navijajte sportski fer i korektno uz prepoznatljivu atmosferu koju pravimo i koja je jedinstvena u Evropi. Pomozite našim momcima da dođu do važne pobede na početku nove evroligaške sezone i priče, ali podsećamo da je naš klub u poršlosti plaćao izuzetno velike novčane kazne zbog ubačenih novčića, upaljača i rolni papira koje su u nekoliko navrata izuzetno težale normalno funkcionisanje kluba.

Odmah nakon utakmice u Areni, cvreno beli putuju u Moskvu gde ih već u petak očekuje meč 4.kola sa ekipom CSKA,a već u nedelju od 21 sat i derbi 4.kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom.

Kapije “Štark Arene” otvaraju se u 17 časova u sredu.