Osveženi crveno beli dočekuju velikog dužnika

Košarkaši Crvene zvezde mts po prvi put od početka sezone imali su nekoliko dana da se pripreme za narednu utakmicu, a to je duel 5.kola Evrolige sa berlinskom Albom.

Utakmica se igra u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić” i predstavlja svojevrsni uvod u novu seriju teških mečeva koju košarkaši Crvene zvezde igraju u narednih 9 dana, a to je čak 5 utakmica u okviru kojih je i “duplo kolo” EL. Nakon utakmice u petak, ekipu Crvene zvezde već u nedelju očekuje meč sa Mornarom u Baru, zatim utakmice sa Monakom i Armanijemu oviru EL, i utakmica sa Megom koja je na programu u nedelju u Beogradu.

Trener Dejan Radonjić i dalje nema kompletnu ekipu na okupu, ali je nakon čak 5 utakmica u kratkom vremenskom periodu, nakon važne pobede nad Cedevita Olimpijom imao malo više vremena da osveži ekipu i pripremi je za novi duel sa ALBOM:

Košarkaši Crvene zvezde mts imaće i dodati motiv pred ovu utakmicu, a to je pogled na istorijat duela koji je u dosadašnjih 6 mečeva apsolutno na strani gostiju koji su dobili čak 5 utakmica.

Jedini pobedu Crvena zvezda mts je izborila još na početku ove serije 29.januara 2015.godine! Prošle sezone u praznom Pioniru ALBA je slavila 90:84. Ovoga puta ambijent će biti značajno drugačiji, a publika će biti veliki i dodatni impuls za crveno bele.

Trener Dejan Radonjić: “ Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo 4 dana do utakmice ALBOM. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom

O ekipi ALBE: “Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito. sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali, na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd, imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde – sigurno da će to biti jako značajno za nas rekao je trener crveno belih.

Luka Mitrović : Opasna ekipa kojoj ako dozvolite da se razmaše i date joj previše prostora to ume da kazni. Vide se još obrisi starog trenera koji više nije tu, igraju sa dosta slobode u igri i ako im dozvolite taj prostor može da bude vrlo neugodno što su i pokazali na utakmici sa Fenerbahčeom. Igrači na koje svakako treba obratiti pažnju su Luk Sikma i Maodo Lo koji su lideri ekipe, ali na prvom mestu moraćemo da imamo maksimalan fokus svih 40 minuta na našoj odbrani jer je u pitanju odlična napadačka ekipa

Pojedinačne karte za ovu utakmicu su u prodaji od utorka, a u prostorijama kluba u hali Aleksandar Nikolić i dalje su u prodaji i sezonske karte.

Ovom prilikom apelujemo na sve koji žele da kupe svoju pojedinačnu kartu na dan utakmice na blagajni hale, da dođu do blagajne malo ranije, kako se ne bi stvarale gužve, jer ta prcedura zahteva određeno vreme. Podsetimo, po zakonu svaki kupac karte mora uz kupovinu da prilože na uvid i ličnu kartu.

Klub podseća da usled pandemije Covida 19 i dalj ostaju na snazi sve zdravstvene mere:

Ulazak na utakmicu u petak biće omogućen svim vlasnicima sezonskih karata, svima koji imaju COVID pasoš (koji su vakcinisani), kao i onima sa potvrdama poput brzog PCR testa i potvrde da su preležali COVID virus.


Radi lakšeg i nesmetanog ulaska u halu, koji će naš klub obezbediti i posebnim punktovima za vlasike sezonskih karata, mole se svi da pripreme svoje odštampane potvrde i pokažu ih redarima na ulasku u dvoranu “Aleksandar Nikolić”.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na sve da poštuju sve propisane zdravstvene mere Republike Srbije, da nose maske u hali, poštuju propisano odstojanje, kao i da zbog sprečavanja eventualnih gužvi zbog procedure, krenu ka dvorani nešto ranije.

KK Crvena zvezda mts – ALBA Berlin (petak, 19h)