Pobeda Crvene zvezde 2 na startu šampionata

Juniorska ekipa KK Crvena zvezda počela je svoje učešće  u 1.muškoj ligi Srbije pobedom.

Crveno beli su u sredu uveče u dvorani Basket City pobedili seniore Mladenovca 75:66 (9:13,27:22,18:20 i 21:11).

Najefikasniji kod mladih košarkaša Crvene zvezde bio je Radaković sa 20 poena, Topić je ubacio 13, uz čak 11 skokova a Ognjen Matović 10 i Mihailović po 10.

Boljom igrom u završnici utakmice ekipa Crvene zvezde koju sa klupe predvodi trener Miloš Obrenović stigla je do prve pobede u meču koji je bio izuzetno čvrst i nije obilovao sa previše lepih poteza, ali nakon koga su upisani prvi bodovi.

KK Crvena zvezda 2: Topić 13 i 11 sk, Gačić 9 i 5 sk,Radaković 20, Dabić, Mihailović 10, Pavlvoić , Šarenac 9, Mišić, Matović 10, Radojević 4, Vuković;

Kompletan snimak premijerne utakmice juniora Crvene zvezde možete pogledati ovde

Podsetimo, osnovna ideja koja je u skladu sa višegodišnjim sistemom sistema KK Crvena zvezda, koji je davao i daje šansu mladim igračima, je mogućnost da naši mladi košarkaši (juniorski tim) igrajući u 1.muškoj ligi Srbije stičuneophodne i preko potrebno iskustvo sa starijim i iskusnijim igračima koji su iznad njihove starosne granice.

Istovremeno paralelno sa nastupima u ovoj seniorskoj ligi,  crveno beli će se, kao i svake sezone takmičiti i u svojoj juniorskoj ligi.

U utakmici drugog kola Crvena zvezda 2 u okviru 1.muške lige Srbije dočekuje ekipu Astre. Taj meč na programu je u ponedeljak u 18 časova u hali Basket City.