Alba bolja od umorne Crvene zvezde

Pakleni oktobarski ritam i skraćena rotacija Crvene zvezde mts ostavili su dubok trag. Uprkos borbi i želji koje nisu izostale ni u ovoj utakmici, crveno-beli su pretrpeli poraz od Albe rezultatom 63:78.

Na već postojeće kadrovske probleme koji su se ogledali u izostanku Erona Vajta, Maika Cirbesa, nedovoljno spremnim kapitenom Brankom Lazićem koji se posle dužeg odsustva vratio na teren… Nadovezao se i izostanak važnog igrača Nikole Ivanovića. U takvim okolnostima, kada je protivnik motivisana Alba, Crvena zvezda nije uspela da izvuče više.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić koji je potvrdio dobru formu i meč završio sa 16 poena i šest skokova. Nejt Volters je ubacio 13 uz pet asistencija, dok je Luka Mitrović meč završio sa 11 koševa i devet skokova.

Početak utakmice obeležila je veoma čvrsta igra na obe strane. U takvim okolnostima bilo je nemoguće da jedna ekipa stekne osetniju prednost i ekipe su se smenjivale u vođstvu. Nakon deset minuta igre rezultat je bio 10:12 u korist gosta.

 U nastavku se osetio zamor u skraćenoj rotaciji Crvene zvezde. Crveno-beli su izgledali umorno, a svakako nije pomoglo što je Branko Lazić igrao rovit, a Maik Cirbes i Nikola Ivanović nisu mogli da pomognu. Alba je napravila seriju 16:2 I stekla polovinom perioda velikih 16 poena razlike – 12:28.

Tajmaut Dejana Radonjića i energija sa tribina razgalili su Zvezdu. Nejt Volters je poenima uz faul dodatno razgalio publiku, usledili su poeni Mitrovića, pa i trojka Voltersa. Dobrić je zaokružio seriju 10:0 i crveno-beli su prišli na šest poena zaostatka – 22:28.

Međtuim, usledio je novi pad u igri što je motivisana Alba iskoristila i novom serijom, ovog puta 10:3 otišla na odmor sa 13 poena prednosti – 25:38.

U nastavku igre Crvena zvezda je pokušavala, ali ovo je bio dan kada ništa nije polazilo za rukom. Paklen ritam je ostavio dubokog traga na energiju u timu, kao i skraćena rotacija. Alba je to znala da iskoristi, igrala je veoma dobru utakmicu, osvajala ’’ničije lopte’’ i neretko pogađala iz zaista teških situacija.

Crveno-beli nisu uspeli da se vrate u igru uprkos brojnim naporima i izostala je željena pobeda. Borba ne i ovog puta.

Crvena zvezda mts – Alba 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20)

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 13 (5as), Uskoković, Davidovac, Mitrović 11 (9sk), Lazić 3, Kalinić 5, Dobrić 5, Holins 10, Simonović, Kuzmić 16 (6sk), Cirbes.