Nema odmora, u nedelju gostovanje u Baru

Košarkaši Crvene zvezde mts dan nakon utakmice sa ALBOM u Evroligi, putuju u Bar gde ih već u nedelju očekuje utakmica 5.kola ABA lige jtd sa Mornarom.

Crveno beli su utakmicom u Evrligi započeli novi naporan mini villus u kome će u kratkom vremenskom periods odigrati 4 utakmice, od toga dev u diploma kola Evroliga sa Monaco i Armanijem na gostujućim terenima.

Trener Dejan Radonjić i ekipa bore se sa novim problemima, pošto sada nakon povratka Lazića i Cirbesa, neće imati Nikolu Ivanovića koji se u petak na jutarnjem trending nije osećao dobro i odmah je izolovan pa neće putovati sa ekipom u Bar.

Biće ovo 13. duel dev ekipe u regionalnom takmičenju, za sada skor je  11/2 za crveno bele, ali su u prošlosti dva time igrala neke vrlo neizvesne i kvalitetne utakmice.

Trener Dejan Radonjić: Ekipa Mornara sigurno traži posle starta sezone pobedu u regionalnom takmičenju. Dolazak i angažovanje Mozlija je još jedan podatak da žele da igraju značajniju ulogu u ligi u kojoj imaju značajnu ulogu već godinama, i poprave utisak sa početka sezone. Samopouzdanje im sigurno podiže i pobeda u Evropi koju su izborili tokom nedelje. Ova utakmica traži maksimalan oprez jer je u Baru uvek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobede u Baru” rekao je trener crveno belih.

Ognjen Dobrić: Ulazimo u novi mini ciklus, malo vremena imamo između mečeva sa Albom i Mornarom sa kojim smo u prošlosti odigrali brojne vrlo zanimljive i dobre utakmice. Podižu se, pobedili su pre nekoliko dana u FIBA takmičenju, doveli su Mozlija, imaju puno iskusnih igrača koji dugo igraju i Evropu i ovu ligu. Njihov položaj na tabeli nikako ne pokazuje stvarni kvalitet te ekipe. Znamo šta moramo da uradimo kako bi došli do važnih bodova, koji bi nam značili pred duplo kolo Evrolige” rekao je Dobrić.

Ekipa nakon jutarnjeg treninga u Beogradu, putuje u Crnu Goru u večernjim časovima, a odmah po završetku meča vraća se u Srbiju. Put u Monte Carlo sledi već u ponedeljak

Utakmica Mornar Barsko zlato / Crvena zvezda mts na programu je u nedelju od 17 časova.