Umorna Crvena zvezda u Milanu

Košarkaši Crvene zvezde mts dan nakon utakmice sa Monakom, nalaze se u Milanu gde ih već  u četvrtak očekuje druga utakmica duplog kola Evrolige sa Armanijem (7. kolo Evrolige | Mediolanum Forum 20.30h).

Ekipa Crvene zvezde nakon velike borbe u Monte Karlu ostala je bez bodova, a odmah nakon meča crveno beli su krenuli put Italije na duel sa Armanijem koji i ove sezone ima velike ambicije. Nakon prvog poraza u novoj sezoni u Minhenu domaći koji i ove sezone imaju izuzetno jak i kvalitetan sastav, i velike ambicije,  dodatno će podići “borbenu gotovost” pred duel sa crveno belima.

Trener Dejan Radonjić i ekipa osim sa velikim umorom i potrošnjom koja je posledica teške utakmice u Monte Karlu, ali i činjenice da je ovo četvrti meč koji crveno beli igraju od prošlog petka očekuju tešku utakmicu i veliku borbu u četvrtak uveče u Milanu

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “ Sledi meč sa Armanijem koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone. Nakon pet startnih pobeda, doživeli su prvi poraz u utorak u veče u Minhenu, i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišomo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu” rekao je trener crveno belih.

Ognjen Dobrić “ Očekujemo izuzetno tešku utakmicu u Milanu. Nemamo previše vremena između meča u Monaku i ovog protiv Armanija samo je jedan dan i jedan trening. Znamo protiv koga igramo, izvanredna ekipa koja je nadograđena, pojačana između dve sezone i ima najviše ambicije i ove sezone, što je i pokazala u prvim utakmicama. Ovaj poraz koji su doživeli u Minhenu sigurno će ih “skupiti” kao ekipu pred meč sa nama. Mi sa druge strane, moramo da se osvežimo, odigramo dobro u odbrani, ali i u napadu gde moramo da odigramo bolje” rekao je Dobrić

Utakmica Armanija i Crvene zvezde igra se dvorani “Mediolanum Forum” sa početkom u 20.30 časova.

Odmah po završetku utakmice u Milanu crveno beli se vraćaju za Beograd, a naredni meč igraju u ponedeljak protiv ekipe Mege u 6.kolu ABA lige (18 h, hala Aleksandar Nikolić).