Veliki izazov protiv odlične ekipe iz Francuske

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju u četvrtak takmičenje u Evroligi, naredni protivnik je ekipa ASVEL-a.

Utakmica 9. kola Evrolige igra se u četvrtak od 19 sati u hali “Aleksandar Nikolić”.

Naredni rival je jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku takmičenja sa skorom od 6/2, dok su crveno beli ostvarili tri pobede i pet poraza, ali su podsećamo u prvih 8 kola samo tri puta bili domaćini.

Istorijat duela ova dva tima je vrlo interesantan, ovo će biti peti duel dva kluba u elitnom takmičenju, trenutni skor je 2-2, a obe ekipe su do sada svoje pobede ostvarivale na gostujućem terenu.

Klub se već oglasio saopštenjem o prodaji karata za ovu izuzetno važnu utakmicu koje su dostupne navijačima još od utorka na svim prodajnim mestima.

Ekipa Crvene zvezde mts prethodne utakmice igrala je bez pomoći Erona Vajta i Nikole Ivanovića, ekipu je u ponedeljak uveče pojačao iskusni Stefan Marković. Ipak, tim koji će istrčati na duel sa ekipom iz Liona biće poznat neposredno pred početak utakmice.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

Asvel je napravio sjajan rezultat i dobrim igrama došao do šest pobeda. Imaju dobre pojedince, atletski su kvalitetnu ekipa. Pokazali su jedan individualno visok kvalitet, koji ćemo morati da iskontrolišemo. Imaju igrače sa mnogo poena u rukama. Naša odbrana će biti na ispitu. Tu su Džons, Okobo, ali ne samo oni… Potrebno je da odgovorimo na atletski kvalitet čvrstom igrom, da budemo koncentridani, da gradimo rezultat i dobrom igrom na oba kraja terena pokušamo da pobedimo“ rekao je trener crveno belih i dodao:

Stefan Marković nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti šta i kako dalje. Nikola Ivanović je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće“, zaključio je Radonjić.

Luka Mitrović se obratio medijima nakon trenera ekipe:
“Dočekujemo utakmicu u boljem raspoloženja nego onaj od pre sedam dana. Očekuje nas sjajan tim, koji je to dokazao partijama u Evroligi. Izvanredno popunjen, sa kombinacijom sjajnih strelaca i atletski dominantnih igrača. Kompletna, kvalitetna ekipa. Biće nam potrebno dobro izdanje da se nosimo sa njima”, rekao je Mitrović.

“Jedno su očekivanja javnosti, a drugo ono šta radimo i za šta se spremamo. Uvek se naglašava da idemo meč po meč i za nas je svaki naredni najbitniji. Pogotovu protiv ekipe sa 6-2 skorom u Evroligi. Za nas je to veliki izazov da se odmerimo. Nadamo se atmosferi kao protiv Panatinaikosa i da ćemo biti na nivou koji će nam doneti dobar rezultat”, rekao je Mitrović.

Ulazak na utakmicu u četvrtak biće omogućen svim vlasnicima sezonskih karata, svima koji imaju COVID pasoš (koji su vakcinisani), kao i onima sa potvrdama poput brzog PCR testa i potvrde da su preležali COVID virus.

Radi lakšeg i nesmetanog ulaska u halu, koji će naš klub obezbediti i posebnim punktovima za vlasike sezonskih karata, mole se svi da pripreme svoje odštampane potvrde i pokažu ih redarima na ulasku u dvoranu “Aleksandar Nikolić”.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na sve da poštuju sve propisane zdravstvene mere Republike Srbije, da svi nose maske u hali, poštuju propisano odstojanje, kao i da zbog sprečavanja eventualnih gužvi zbog procedure, krenu ka dvorani nešto ranije.

Budite uz crveno-bele i pružite im podršku pred početak novog izuzetno teškog ciklusa u kome ih ponovo očekuje veliki broj utakmica (ASVEL, Partizan, Baskonia, Real Madrid…) u vrlom kratkom vremenskom periodu jer je sledeće nedelje i novo duplo kolo EL!

Crvena zvezda mts – ASVEL četvrtak, 19 časova,  hala Aleksandar Nikolić | Obojimo halu u crveno-belo!