Ponovo veliko priznanje EL, Crvena zvezda opet organizator ANGT turnira!

KK Crvena zvezda mts dobila je ponovo organizaciju kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore ANGT.

On će i ovoga puta nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.Turnir će se održati od 25. do 27. februara 2022. godine u Beogradu, i biće drugi po redu kvalifikacioni turnir od četiri koja organizuje Evroliga.

Dobijanjem organizacije ovog turnira 11.put Evroliga je još jednom iskazala ogromno poverenje koje ima u KK Crvena zvezda mts, i produbila saradnju koja traje već više od jedne decenije.

Podsetimo, Februar je mesec koji tradicionalno iz godine u godinu okuplja najtalentovanije juniore iz svih delova Evrope u Beogradu.

U organizaciji KK Crvena zvezda mts, održaće se juniorski kvalifikacioni turnir. Iz godine u godinu, ANGT ”Marko Ivković” podizao je lestvicu kvaliteta organizacije, a brojne pohvale iz krovne organizacije Evrolige, kao i fenomenalni utisci mladih košarkaša i trenera, koji su kasnije postajali glavni protagonosti u seniorskoj konkurenciji, najbolji su pokazatelj da je Crvena zvezda uvek radila najbolji mogući posao u organizacionom smislu. O tome govori i podatak da su se u prethodnim godinama menjali gradovi organizatori ovog turnira, ali su Crvena zvezda mts i Beograd uvek tu!

Crvena zvezda je u takmičarskom delu učestvovala na svim dosadašnjim kvalifikacionim turnirima, a osim što ga je osvajala više puta, osvajala je i juniorsku Evroligu (Milano) i dva puta igrala finale (Madrid i Berlin).

Ekipe će kao i svake sezone biti podeljene u grupe A i grupe B, a dve najboljeplasirane obezbediće svoje mesto u polufinalu. Osvajač turnira obezbediće svoje mesto na Fajnal ejtu  koji se igra u vreme održavanja Fajnal fora za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Pored KK Crvena zvezda mts ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu (prvi kvalifikacioni turnir 21-23.01.2022), grčkoj Patri (25-27.03.2022) i Varezeu (Italija) od 01.04 do 03.04.2022.godine.