Crvena zvezda Singidunum predstavnik Srbije na regionalnom turniru

U subotu 20.11. održano je prvi turnir regionalne ’’NLB wheel lige’’. Predstavnik Srbije u regionalnom takmičenju za košarkaše u kolicima je Singidunum Crvena zvezda! Pored tog Kluba košarkaša u kolicima, učestvuju i KKK Osi Paramont iz Podgorice, KKK Zadar i ŽSI POK Ljubljana.

Prvo kolo igrano je u Velikoj dvorani Republičkog zavoda za sport i medicinu. Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su i predstavnici Crvene zvezde mts. Direktor kluba Filip Sunturlić, direktor marketinga Janko Stanković, direktor mlađih selekcija Milan Dozet, prvotimac Aleksa Uskoković, koji je i na jednoj od utakmica podbacio loptu za početak meča, kao i crveno-beli juniori Ognjen Matović, Luka Vudragović i Andrija Radojević.

Ovim povodom direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić je rekao:

’’Velika mi je čast što sam danas ovde sa vama kao predstavnik KK Crvena zvezda mts. Kao što znate naš Klub je ove godine učinio korak više da ovim divnim ljudima i sportistima pomogne da postepeno dođu do uslova koje zaslužuju. Sport je tu da motiviše ljude, a košarkaši u kolicima su pravi primer snage sporta i šta je sve moguće uz veliku motivaciju i energiju. Nadam se da će i ostali klubovi shvatiti značaj i slediti primer Crvene zvezde i aktivno se uključiti u rad klubova košarkaša u kolicima. Singidunum Crvena zvezda je dobar primer uspešne saradnje. Svim učesnicima turnira želim puno sreće, da pokaže sve što znaju, a Singidunum Crvenoj zvezdi posebno dobar rezultat’’, istakao je Sunturlić.

Velika borba i prava promocija košarke u kolicima je viđena u Košutnjaku. Svi učesnici turnira pokazali su zavidno košarkaško umeće, a plenila je njihova borba za svaku loptu. Predstavili su se prisutnoj publici na veličanstven način i još jednom pokazali da su istinski heroji i pravi promoteri sporta.

Singidunum Crvena zvezda je upisao i pobedu na samom otvaranju. Ona je bila veoma ubedljiva i plod fantastične igre Singidunum Crvene zvezde. Savladan je Zadar rezultatom 66:47 uz fantastičan učinak Ćirkovića koji je ubacio čak 29 poena.

Singidunum Crvena zvezda : Stašić, Cvijanović 12, Vezmar 2, Ćirković 29, Plazačić 2, Mitrović, Pajević 15, Rabrenović, J.Jovanović 6

U drugoj utakmici Singidunum Crvena zvezda je bila potpuni autsajder. Iskusniji i snažniji rival Parasporta iz Slovenije je opravdao ulogu favorita i posle izjednačenog prvog poluvremena upisao pobedu rezultatom 68:46. Ponovo je najefikasniji bio Ćirković u redovima Singidunum Crvene zvezde, ovog puta je upisao 24 poena.

Takmičarski cilj Singidunum Crvene zvezde sa skorom 1-1 je ispunjen. Međutim, u prvom planu je bila promocija košarke u kolicima. Taj predivan sport je okupio fantastične ljude iz celog regiona, istinske heroje koji svaki dan podižu lestvicu. Crvena zvezda je tu da stane uz njih i u svakom sledećem izazovu. Oni to zaslužuju!