Crvena zvezda mts dočekuje vrlo dobri UNIKS

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon dva vezana gostovanja u Španiji, vraćaju se u svoju kuću halu Aleksandar Nikolić, gde ih u 12. kolu očekuje vrlo važna utakmica sa jednim od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg takmičenja timom UNIKS-a.

Utakmica je na programu u petak od 19 časova.

Ovaj meč protiv ekipe koja je u svoje redove dovela brojne igrače od koji su neki bili akteri i velikih NBA i evropskih utakmica je izuzetno važan za naš tim. Zbog svega pozivamo sve pristalice Crvene zvezde da još jednom ispune halu “Aleksandar Nikolić” i pomognu našim momcima, jer je potpuno jasno da sa takvom podrškom mnogo lakše mogu da dođu do željenog rezultata!

Crvena zvezda i UNIKS igrali su neke vrlo važne mečeve u svojoj istoriji, od kojih je svakako najznačajnije polufinale Evrokupa, dok su u okviru Evrolige dva tima odigrala dva meča i trenutni skor je 1/1. Ti mečevi odigrani su još u sezoni 2016/2017 a crveno beli su slavili na svom terenu u Pioniru.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Uniks je u poslednjim nedeljama u sjajnoj formi. Igraju odlično, napravili su nekoliko velikih pobeda. Radi se o timu koji ima veliki kvalitet, ekipa koja je dobra u oba smera, spremna da igra na jako visokom nivou, atletski jako dobra, napadački potentna. Imaju igrače koji mogu dosta toga da naprave, što su uostalom i pokazali u poslednje vreme gde su savladali neke od ponajboljih ekipa u Evroligi. Pobedili su Olimpiju koja je pokazala mnogo i to čak sa preko 20 razlike. Pre toga CSKA, Albu… Vezali su nekoliko pobeda posle uvodnog dela kada to nije sve izgledalo kao sada. U ovom trenutku ozbiljan izazov za nas, moraćemo da odigramo jako, jako dobro da bismo bili konkurentni, da im pariramo i pokušamo da njihov kvalitet iskontrolišemo. Želimo da igramo dobro ovaj meč, a za to je potrebno da i mi budemo jako dobri da bismo došli u situaciju da ih savladamo“ rekao je Radonjić i dodao da su sada svi igrači u treningu, a da će se o Eronu Vajtu detaljnije sve znati sledeće nedelje.

Stefan Marković: “Uniks igra u izuzetnoj formi. Dobili su u duploj rundi Albu, pa Olimpiju ubedljivo. Grupa sjajnih individualaca, moramo da se koncentrišemo na svakog od njih, ali i da mi odigramo dobro kao grupa. Uz pomoć naših navijača možemo da stignemo do pobede, ali potrebno je da mi kao ekipa odigramo svih 40 minuta uz maksimalno zalaganje” rekao je Marković i osvrnuo se na pitanje o brojnim povredama i teškom ritmu u kome praktično od početka sezone igraju crveno beli:

Teško je, sezona donosi razne situacije sa kojima se susrećeš na dnevnom nivou. Težak period je bio, neko ispadne, ali neko sledeći dolazi. Nastaviš dalje, da se boriš i daješ maksimum. Navikao sam da se borim, to je to. Daš svoj maksimum, koliki god da je, to je na ljudima da procene. Na meni je da se borim i ne kukam. Sve ostalo je nevažno. Treba malo da poboljšamo utisak od nekih prošlih utakmica i uz pomoć publike da dođemo do pobede”.

Ulazak na utakmicu u petak biće omogućen svim vlasnicima sezonskih karata, svima koji imaju COVID pasoš (koji su vakcinisani), kao i onima sa potvrdama poput PCR testa i potvrde da su preležali COVID virus.

Radi lakšeg i nesmetanog ulaska u halu, koji će naš klub obezbediti i posebnim punktovima za vlasike sezonskih karata, mole se svi da pripreme svoje odštampane potvrde i pokažu ih redarima na ulasku u dvoranu “Aleksandar Nikolić”.

Takođe, KK Crvena zvezda apeluje na sve da poštuju sve propisane zdravstvene mere Republike Srbije, da svi nose maske u hali, poštuju propisano odstojanje, kao i da zbog sprečavanja eventualnih gužvi zbog procedure, krenu ka dvorani nešto ranije.

Budite uz crveno-bele i pružite im podršku u ovoj važnoj utakmici u najjačem evropskom klupskom takmičenju!

Crvena zvezda mts – UNIKS petak, 19 časova,  hala Aleksandar Nikolić !