Crvena zvezda i SOS nastavljaju da pomeraju granice

KK Crvena zvezda mts i njegov dugogodišnji partner Specijalna Olimpijada Srbije ponovo su pomerili granice mogućeg. Na početku nedelje ’’Evropske nedelje košarke i Specijalne Olimpijade’’ Crvena zvezda i Specijalna Olimpijada Srbije organizovali su Prvenstvo Srbije u 3×3 Unified košarci za devojčice. Neverovatan podatak je da je učešće na turniru uzelo gotovo 100 devojčica koje su došle iz 12 različitih gradova Srbije. Ogroman organizacioni poduhvat se višestruko isplatio. Zadovoljstvo devojčica, njihova sreća, osmesi i želja da na najbolji način prezentuju košarkaško umeće. Njihova borba za svaku loptu, ali uvek u okvirima fer pleja, proslava svakog koša… U jednoj reči – herojski. Iako su ciljevi bili potpuno drugi, ni takmičarski deo nije izostao, najbolje tri ekipe dobile su medalje koje im je uručio direktor KK Crvena zvezda mts Filip Sunturlić.

’’KK Crvena zvezda mts, kao što i ističemo u svakoj prilici, želi da iskoristi svoju snagu i veličinu da skrene pažnju ljudima na veoma važne stvari za naše društvo. Naš sport je predivan baš zato što spaja ljude. Košarkaški teren je mesto gde se devojčice i dečaci iz Specijalne Olimpijade Srbije predivno osećaju, svaki njihov trening sa našim trenerima, prvotimcima, devojkama iz ŽKK Crvena zvezda, junorima, kadetima i svaki turnir kao što je ovaj, utiče pozitivno na njihovo samopouzdanje. Saradnja sa Specijalnom Olimpijadom Srbije je takva da prevazilazi partnerske odnose i bazira se na prijateljstvu. To smo gradili godinama, kroz brojne projekte i pokazali da za nas limiti ne postoje. Sve što smo do sada uradili daje nam samo obavezu da nastavimo u istom pravcu i uradimo još više. Dečaci i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije to, kao istinski heroji, zaslužuju’’, istakao je Filip Sunturlić.

Posetioci turnira bili su oni koji su praktično neizostavni deo svake aktivnosti Crvene zvezde i Specijalne Olimpijade Srbije, juniori i kadeti Crvene zvezde, kao i crveno-bele košarkašice Nevena Naumčev i Maša Janković. Devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije su ponovo dale primer svima da je košarka više od igre, strast kakva se samo može osetiti na parketu.

Posebno smo ponosni što je Crvena zvezda tek jedan od šest timova iz cele Evrolige koji je aktivno uzeo učešće u Evropskoj nedelji košarke i Specijalne Olimpijade. Na taj način se još jednom pokazala čvrsta i dugogodišnja saradnja Kluba sa Specijalnom Olimpijadom Srbije koja je iznedrila brojne uspešne projekte i možemo slobodno da kažemo promenila svest ljudi o dečacima i devojčicama koji su deo naše zajednice. Punopravni njen deo, a to zajedno i dokazujemo iz dana u dan kroz brojne aktivnosti i projekte.

’’Deci baš puno znači podrška koju dobijaju od Crvene zvezde i što saradnja Specijalne Olimpijade sa klubom ima dugogodšnji kontinuitet. Crvena zvezda prepoznaje značaj i daje podršku ovoj populaciji. Ne mogu da ne kažem da nam je mnogo značajno i što su crveno-beli dugogodišnji član Evrolige jer smo samim tim i mi deo velikog One team projekta. Sve što radimo nije ’’ad hok’’, već postoji velika obostrana želja da postoji kontinuitet. Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi, celokupnom menadžmentu, prvotimcima koji uvek nađu vremena za druženje sa decom, ali naravno i mlađim selekcijama, juniorima i kadetima koji su bezbroj puta učestvovali u našim aktivnostima. Takođe, zahvalio bih se i SK Singidunum kao suorganizatoru događaja’’, istakao je Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Ne smemo zaboraviti da su se devojčice prezentovale i Zvezdašima na utakmici između Crvene zvezde i Uniksa u  dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Program na poluvremenu je u potpunosti pripao devojčicama iz Specijalne Olimpijade Srbije koje su prikazale svoje umeće publici, a Zvezdaši su to znali da nagrade pa gromki aplauzi nisu izostali prilikom svakog postignutog koša. Klupski partneri MTS i IDEA ostaju aktivno uključeni u sve ovakve aktivnosti. Drugačije nije bilo ni na utakmici sa Uniksom kada su od našeg partnera kompanije MTS svi gosti iz Specijalne Olimpijade Srbije dobili prigodne poklone. IDEA je sada već zaštitni znak svih treninga, radionica i ostalih akcija koje organizuje Crvena zvezda.

I nastavljamo dalje. Sa zajedničkim i jedinstvenim ciljem. Želimo da svaki dan pomeramo granice i pokažemo svima i u svakoj prilici da smo jedan tim.