Čelična odbrana i velika pobeda na severu Rusije!!!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zenit 69:58, u meču 13. kola Evrolige.

Crveno beli su odigrali fantastičnu utakmicu i tako na impresivan način prekinuli niz od tri poraza na jednom od težih gostovanja u Evroligi u poslednjih nekoliko sezona.

Šampion Srbije i ABA lige sada je na skoru 5-8 u elitnom takmičenju, dok je Zenit na 8-5.

Najefikasniji kod crveno belih bio je Nejt Volters sa 14 poena, pratio ga je večeras odlični tandem Kalinić i Kuzmić sa po 11 poena.

Kod Zenita koji je uz 8 pobedu doživeo 5. poraz  istakli su se Miki sa 16 i Frenkamp sa 12 poena.

Crvena zvezda je odigrala fenomenalno prvo poluvreme, uz izuzetno čvrstu odbranu koja je bila zaštitni znak ovog meča, imala je i dobar napad pa se na veliki odmor otišlo sa plus 14 za crveno bele.

I u drugom poluvremenu crveno beli nisu spuštali ritam, o čemu dovoljno govori i podatak da je jedan od najboljih napada u Evroligi u 37.minutu bio sveden na ispod 50 ubačenih poena, a meč završio sa sezonskim minimumom od 58 poena! Kakva odbrana se igrala na severu Rusije govori i ovaj podatak:

Bivši igrači Crvene zvezde i udarne ugle ovog tima u napadu Lojd i Beron ubacili su kombinovano 11 poena i to sve sa linije slobodnih bacanja!

Kuzminskas je ostao bez poena uz četiri promašaja iz igre, Aleks Pojtres nije ni šutirao ka košu,Gudaitis je pogodio samo jedan šut iz igre, dok je Poljak Ponitka takođe jedine poene upisao sa linije slobodnih bacanja!

Podvig našeg tima je veći i zbog činjenice da je Nikola Ivanović na poslednjem treningu zadobio lakšu povredu zbog koje trener Radonjić i stručni štab nisu želeli ništa da rizikuju, pa je ekipa Crvene zvezde mts odigrala meć u Sankt Peterburgu i bez odlinog beka.

Ekipa se vraća u Beograd u subotu, a već u nedelju sledi novi put u Novo Mesto gde crveno bele u ponedeljak očekuje utakmica sa Krkom.

Evroliga, 13. kolo
Zenit – Crvena zvezda 58:69
(
16:23, 12:19, 12:16, 19:11)

Dvorana: Sibur Arena (Sankt Peterburg)
Sudije: Oleg Latisevs, Pjotr Pastusijak, Vasilis Picilkas

Zenit: Lojd 4, Zaharov 0, Karašev 5, Beron 6, Kuzminskas 0, Zubkov 9, Pojtres 0, Pontika 2, Frenkamp 12, Miki 16, Gudaitis 3
Crvena zvezda mts: Volters 14, Davidovac 0, Mitrović 6, Lazić 5, Kalinić 11, Dobrić 9, Holins 5, Marković 2, Vajt 0, Kuzmić 11, Cirbes 6;

U narednom kolu Evrolige, ekipa Crvene zvezde mts narednog četvrtka dočekuje Olimpijakos u hali “Aleksandar Nikolić”.