Preminuo Stevan Jelovac (1989 – 2021)

Bivši reprezentivac Srbije i nekadašnji igrač Crvene zvezde i više evropskih klubova, Stevan Jelovac, preminuo je u nedelju 05.12.2021. godine u 33. godini života.

Stevan je 14. novembra doživeo moždani udar u Atini od koga se na našu i veliku žalost svih, i pored velike borbe nije oporavio.

Stevan Jelovac je tokom karijere koju je započeo još 2008. godine u dresu Mege, nastupao 2010. godine za ekipu Crvene zvezde, a tokom bogate karijere igrao je za 12 klubova iz Srbije, Turske, Italije, Litvanije, Rusije, Japana i Grčke.

Pamtiće se njegove sezone u Lijetuvos Ritasu gde je igrao i Evroligu, i Nižnjem Novgorodu gde oborio i rekord VTB lige sa 49 poena i 15 skokova u utakmici sa Kalevom.

Nastupao je i za ekipe Antalije, Kazerte, Saragose, Bamberga, Gazijantepa, Japanskog tima FSan Neo Feniks i atinskog AEK/a.

Kao reprezentativac Srbije bio je član ekipe u kvalifikacijama za Mundobasket 2019.godine.

KK Crvena zvezda mts, predsednik, menadžment kluba, treneri, stručni štab, igrački pogon, zaposleni u klubu, kao i sve mlađe selekcije crveno belih i KKŽ Crvena zvezda, ovom prilikom izjavljuju izraze najiskrenijeg i najdubljeg saučešća porodici Stevana Jelovca.

Neka mu je večna slava i hvala!