ČUDO NAD ČUDIMA CRVENE ZVEZDE U NOVOM MESTU!

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Krku u Novom Mestu 71-70 i tako zabeležili 10. pobedu u sezoni.

Krka – Crvena zvezda 70:71
(16:12, 19:15, 24:15, 11:29)

Meč koji će ostaće upamćen dugo jer je Zvezda napravila najveći podvig u dosadašnjem delu sezone!

Prosto sagledavanje rezultata ne govori kroz šta su prošli crveno beli u dvorani Leon Štukelj! Od minus 18 i rezultata 60-42 pravim stampedom u poslednjih 7 minuta pregazili su Krku i stigli do velike pobede!

Ogromna potrošnja tima koji je uz sve nedaće i nekompletan, umalo je došla  na naplatu u Novom Mestu. Samo 44 sata nakon pobede u utakmici sa Olimpijakosom u Beogradu, crveno beli, ovoga puta bez Dobrića (visoka temperatura), Kuzmića (izvrnuo zglob na utakmici sa Olimpijakosom), Vajta, i sa rovitim Holinsom i Mitrovićem u timu, ovaj nekompletan tim je našao snage i bez trenera Radonjića na klupi (iskključen 6.30 pre kraja) napravio čudo na “pogon” Kalinića, markovića i Davdiovca!

Videli smo dve utakmice u Novom Mestu. Jednu do 34. minuta i potpuNo drugu nakon isključenja prvog trenera crveno belih koji je “prodrmao” ekipu, kada je viđena potpuno drugačija slika na parketu!

Crvena zvezda je u poslednjoj četvrtini nadoknadila zaostatak od 18 poena i došla do 10. pobede u ovoj sezoni. I to slobodnim bacanjem Kalinića na 1,3 sekunde do kraja.

Kalinić je trojkom na pet sekundi do kraja doneo izjednačenje, da bi trener Krke  na 1,3 sekunde do kraja dobio tehničku jer je smatrao da je faul nad Gibsom, koji je izašao u aut posle kontakta sa Lazićem.

Kalinić je pogodio bacanje, još je bila lopta za crveno bele i to je bio kraj meča za veliku pobedu koja je nakon svega viđenog velika kao i one u Tel Avivu ili nad Olimpijakosom u Beogradu!

Regionalni šampion je vezao dva trijumfa u Evroligi, a duel sa Krkom dolazi pred duplo kolo elitnog takmičenja – i utakmice sa Barselonom i Bajernom u Beogradu

KK Crvena zvezda mts: Lazarević,  Volters 8, Lazić (kapiten) 5, Uskoković, Davidovac 19 i 10 skokova, Hollins 7, Simonović, Kalinić 15, Ivanović, Marović 10 i 5 as, Cirbes 2;

Odmah nakon ove utakmice, tim se autobusom vraća za Beograd, a već tokom naredne nedelje slede još tri utakmice: protiv Barselone i Bajrena u Evroligi, i meč sa Borcem u okviru regionalnog takmičenja u Beogradu.