Barselona se izvukla u grotlu Pionira

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone 76:69 u Beogradu u meču 15. kola Evrolige.

U krcatom Pionir pred 7000 gledalaca i prisutvo najboljeg tenisera svih vremena i velikog navijača crveno belih Novaka Đokovića, Crvena zvezda je odigrala hrabru, mušku utakmicu u kojoj je nedostajalo malo sreće da naš tim dođe do velikog skalpa!

Evroliga, 15. kolo
Crvena zvezda – Barselona 69:76
Hala: “Aleksandar Nikolić”
Sudije: Karmelo Paterniko, Gitis Vilijus, Elijas Koromilas

Crvena zvezda je osim lošeg početka utakmice bila potpuno ravnopravan rival u većem delu meča, i bili blizu potpunog preokreta iako je Barselona nakon sjajne šuterske deonice u trećoj četvrtini vodila sa 12 poena prednosti.

Korak po korak, uz veliku podršku i energiju sa tribina, Crvena zvezda je korak po korak prilazila Barseloni, a 

Na minut i po pre kraja, igralo se na jedan posed, Crvena zvezda je jurila zaostatak i imala čak šut za izjednačenje, ali su Ostin Holins, pa Nikola Kalinić i Stefan Marković promašenim trojkama ispustili da donesu veliku dramu.

Velika utakmica Crvene zvezde koja nije nagrađena bodovima, i na kojoj trener Dejan Radonjić nije imao u sastavu Vajta, dok se Dobrić koji je bio u protokolu nije napao na parketu nakon bolesti.

Najefikasniji na meču bili su Nikola Kalinić i Luka Mitrović sa po 15 poena, dok je Nejt Volters dodao 11.

Kod gostiju Najdžel Hejs-Dejvis je imao 14, Sertač Šanli i Roland Šmits po 11, a 10 je dao Nikola Mirotić, uz osam skokova.

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 11, Davidovac 8, Mitrović 15, Lazić, Kalinić 15, Dobrić, Holins 2, Ivanović 4, Marković 8, Kuzmić 4 (8sk), Cirbes 2. Trener: Dejan Radonjić.

Barselona: Dejvis 6, Eksum, Šanli 11, Martines 6, Hejs-Dejvis 14 (8sk), Oriola 2, Laprovitola 6, Kjurik 8, Jokubaitis 2, Mirotić 10 (7sk), Kaisedo. Trener: Šarunas Jasikevičijus.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Čestitke Barseloni na pobedi. Loše smo počeli meč na oba kraja, pravili brojne greške… Donosili loše odluke u odbrani i napadu. Nakon toga je bilo bolje, a onda su oni u trećem kvartalu igrali jako dobro. Na kraju smo imali priliku da pobedimo, napravimo iznenađenje, ali smo promašili nekoliko šuteva za tri poena, a oni ih pogodili. Promašili smo i nekoliko penala, dok su oni bili precizni. Na kraju su pobedili”, rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za medije i onda odgovorio na pitanje o lošim procentima šuta za tri poena i sa linije slobodnih bacanja  (3/20 za tri), (18/27 – slobodna bacanja, 66,7 odsto).

Analizirajući te podatke, normalno da treba reći da bi sa boljim procentima imali mnogo veće šanse da savladamo veliku ekipu kao što je Barselona. Bilo je tu i drugih grešaka. Bilo je i puno dobrih stvari, borili smo se, nismo se predavali. Oni su imali i kontrolu utakmice, a mi smo to izdržali i došli u poziciju da igramo završnicu u kojoj smo imali šansu da napravimo iznenađenje. Međutim, oni su u tim trenucima pogađali, bilo je i grešaka i bonus penala koje smo mogli da izbegnemo, koje su oni iskoristili. Moglo je da bude i drugačije. Mogli smo da šutnemo trojku i dok je bila manja razlika. Šta je tu je, Barselona je pobedila”. rekao je trener crveno belihCrveno beli

Već za tri dana igraju novu utakmicu, gost našeg tima je minhenski Bajern, meč se igra u hali Aleksandar Nikolić.