Odlična Crvene zvezda poražena u dramatičnoj završnici

Košarkaši Crvene zvezde mts propustili su veliku priliku da (potpuno zasluženo) pobede aktuelnog prvaka Evrope ekipu Efesa pošto su u dramatičnoj završnici poraženi 84:83 u utakmici 17.kola Evrolige koja je odigrana u Istanbulu.

U ekipi Crvene zvezde mts Nikola  Kalinić bio je najefikasniji sa 20 poena i pet asistencija, a dvocifreni su još bili Lazić sa 13, odnosno Volters sa 12 poena.Ekipu EFES-a predvodili su Plajs sa 23 i Micić sa 21.poenom (19 ubacio u drugom poluvremenu).

Evroliga, 17. kolo:
Efes – Crvena zvezda 84:83
(31:21, 12:25, 22:22, 19:15)


Sudije:
 R. Lotermozer, E. Peres, G. Đovaneti
Dvorana: “Sinan Erdem”, Istanbul

Po svemu viđenom crveno beli su zaslužili pobedu, ali je Vasilije Micić ubacio dva slobodna bacanja u poslednjoj sekundi i postavio konačan rezultat.

Pre toga Nikola Kalinić koji je bio dominantna figura na meču pri rezultatu 82:83 promašio je oba slobodna bacanja na 9 sekundi pre kraja, ali su sudije jedan kontakt Markovića i Micića ocenile kao faul i dosudile dva penala za domaćina.

Do tog trenutka Crvena zvezda je osim prve četvrtine igrala vrhunsku košarku, nosila se sa timom koji je aktuelni prvak i koji je ušao u formu nakon slabijeg starta sezone, ali je u završnici poklekla i ispustila velike bodove i pobedu.

U prvom poluvremenu viđene su potpuno dve različite četvrtine, prva je pripala Efesu na krilima Rodrika Boboe koji je ubacio 10 poena, ali je Crvena zvezda serijom 9-0 uhvatila priključak u drugoj i povela po prvi put na meču. Tu prednost koja je na poluvremenu iznosila plus 3, uvećavali su u drugom poluvremenu do maksimalnih plus 9 na pogon večeras odličnih Kainića i Lazarevića, ali su na već opisan način, i poenima Micića (6 vezanih u samom finišu) košarkaši EFESa stigli do možda i nezaslužene pobede u Istanbulu.

Crvena zvezda: Lazarević 7, Volters 12 i po 5sk i as, Mitrović 4, Lazić 13, Kalinić 20, Holins 5, Simonović, Ivanović 9, Marković, Vajt 6, Kuzmić 7 i 11sk, Cirbes;

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beogradu u četvrtak u popodnevnim časovima, a naredi meč Evrolige igra 30.12 u Beogradu (hala Aleksandar Nikolić) protiv Zenita.