Crvena zvezda mts gostuje najprijatnijem iznenađenju ekipi FMP

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju u nedelju od 12 časova utakmicu 13.kola regionalne lige protiv ekipe FMPa u Železniku.

Crveno bele u dvorani „FMP Arena“ očekuje tim koji je trenutno drugoplasiran na tabeli i predstavlja najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toga lige sa skorom 10-2.

Zbog toga ovaj meč sa pravom nosi epitet derbija regionalne lige i predstavljaće veliko iskušenje za crveno bele koji su odigrali izvanrednu utakmicu u Istanbulu, i nesrećno izgubili meč od aktuelnog prvaka Evrolige Anadolu EFESa.

I pred ovaj meč trener crveno belih ima dosta problema sa sastavom ekipe zbog povreda u Istanbulu nije mogao da računa na Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, pa će derbi u Železniku biti veliko iskušenje za crveno bele protiv drugoplasiranog tima na tabeli!

Dejan Radonjić: „FMP je najprijatnije iznenađenje šampionata u dosadašnjem toku, igraju vrlo kvalitetnu košarku i zahvaljujući dosadašnjim igrama potpuno zaslužeo bore se za vrh tabele što je za svaku pohvalu. Mi ćemo ovu utakmicu odigrati bez Dobrića i Davidovca, imamo još manjih problema sa povredama. Najvažnije je da dođemo do novih bodova“ rekao je trener crveno belih.

Stefan Lazarević: „ Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je bez svake sumnje najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku prvenstva. Igraju vrlo borbeno, sa mnogo energije što je karakteristično za mlade ekipe, ali i vrlo kvalitetno. Već su u ovih 12 kola pokazali da mogu ravnopravno da igraju i sa ekipama koje su pre početka figurirale za najviši plasman, i u nedelju nas u svakom smislu očekuje teška utakmica u kojoj ćemo morati da budemo na visokom nivou ako želimo da ostvarimo cilj, a to su bodovi“

Nakon utakmice u Železniku, crveno bele očekuje još jedan takmičarski meč do kraja kalendarske godine, a to je duel sa Zenitom u hali „Aleksandar Nikolić“ koja je na programu u četvrtak od 19 časova.