Nakon pauze zbog Kovida, crveno beli u pogonu i na putu ka Francuskoj

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u četvrtak u ranim jutarnjim časovim preko Frankfurta u Lion gde ih u petak (dvorana Astrobal) očekuje utakmica 21. kola Evrolige sa domaćim ASVEL-om.

To će ujedno biti i prvi duel crveno-belih u Evroligi u 2022. godini, jer je odmah nakon gostovanja u Splitu praktično ceo tim i većina stručnog štaba zaražen virusom Kovid 19.

Lečenje, oporavak uz obavezno mirovanje trajao je praktično 18 dana, a crveno beli su konačno kompletni. Uz kvalitet šampiona Francuske, najveća nepoznanica je praktično tim Crvene zvezde koji je prekinuo takmičarski ritam usred sezone zbog više sile i pandemije.

Trener Dejan Radonjić:

Imamo evroligaški meč kao prvu obavezu posle ove pauze. Asvel zna da igra jako dobro, imaju dobre pojedince, atletski jako zahtevan meč nas čeka. Pre svega, ono što je naša realnost jeste da vidimo šta mi to uopšte možemo. Zdravstveno stanje je dobro, svi su izašli iz korone, povrede koje su bile su sanirane. Sada moramo svakodnevno da pravimo analizu, da znamo u svakom trenutku u kakvom smo stanju, pojedinačno i kolektivno. Na sve to, skoro tri nedelje nismo igrali utakmicu što celu situaciju čini dodatno težom, ali šta je – tu je. Idemo korak, po korak, da vidimo gde smo i šta smo”.

O periodu u Kovid režimu:

Poslednji meč smo odigrali 2. januara. Ono što je bilo jeste da smo imali određeni trenažni proces sa nekoliko igrača, sa nekoliko trenera. Bilo je desetak, pa čak i 12 dana odsustva kod nekih igrača. Sada smo svi zajedno tu, pokušavamo da uradimo ono što možemo. Ta pauza zahtevala je izolaciju sa strogim mirovanjem, pažljivo smo morali da ulazimo u trenažni proces, da vodimo računa o svakom pojedincu. Pored tih igrača koji su trenirali, ostali su iz korone izlazili u nekoliko etapa, sada su tu još dvojica koji su tek počeli da treniraju… U svim tim okolnostima pokušali smo da napravimo što je moguće bolje i da čekamo utakmice koje nam dolaze“rekao je trener crveno belih.

Ognjen Dobrić izašao je prvi pred brojne novinare i prvo izneo svoje utiske o periodu u kome je praktično cela ekipa bila u karantinu i periodu potpunog miorvanja: “Dobro hvala Bogu oporavili smo se, da kažem u ime cele ekipe. Svi smo dobro, završio se taj period karantina i korone tako da vratili smo se u salu. Treniramo nekih nedelju dana. Dug je to period, pogotovo kada smo u karantinu. Mi smo stalno u nekoj fizičkoj aktivnosti i taj period od šest-sedam dana u kući stvarno poremeti naše telo i moramo da se vratimo u neku normalu i ritam utakmica i treninga, Mislim da smo uspeli da se koliko toliko vratimo. Prva utakmica je ASVEL i potrudićemo se da odigramo što bolje. ASVEL je fizički izuzetno dobra ekipa, bekovska linija pravi velike probleme protivnicima i naša odbrana mora da se fokusira na njih”, naglasio je bek crveno-belih.

Ovo će biti šesti meč dva kluba u Evroligi, crveno beli imaju tri pobede uz dva poraza, a poslednji meč odigran je 11.11. 20221.godine ekipa Crvene zvezde je slavila u Pioniru 73:67.

Meč u dvorani „Atsrobal“ u Vilerbanu predgrađu Liona igra se u petak od 21 sat. Ekipa pravo iz Francuske putuje na važan meč regionalne lige sa Cedevita Olimpijom koji se igra u ponedeljak u Ljubljani.