Crvena zvezda dočekuje milanski Armani (utorak 19h)

Košarkaši Crvene zvezde mts samo jedan dan nakon pobede nad Mornarom, dočekaće ekipu AX Armani Milano u utakmici 24. kola Evrolige.

Prva utakmica ovog „duplog kola“ za koju vlada veliko interesovanje, igra se u utorak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Crveno beli su poraženi u prvom meču sezone u Milanu, i to je ujedno bio prvi poraz našeg kluba u istorijatu duela sa slavnom ekipom sa severa Italije.
Pred ovaj meč crveno beli su zabeležili važne pobede nad ekipama Cedevita Olimpije i Mornara u regionalnoj ligi, a posebnu vrednost ima prvi trijumf crveno belih u Pireju prethodnog četvrtka.

Ritam je izuzetno naporan i meč sa Armanijem biće prvi u duplom kolu koje očekuje Crvenu zvezdu:

Milano je jedna od najboljih ekipa u takmičenju, igraju odlično, imaju sjajan rezultat i u borbi su za sam vrh tabele. Može se očekivati da dođu do same završnice, u kojoj su bili i prošle godine Čini se da su jači i još kvalitetniji nego što je to bilo prethodne sezone. Trudićemo se da odigramo dobar meč, ima tu puno kvaliteta, i pokušaćemo da odgovorimo na to. Moramo svakako da budemo tečniji u napadu, potrebni su nam i neki laki poeni u ovom meču i videćemo šta će to da donese“  rekao je trener crveno belih Dejan Radonjić.

Stefan Marković: „Ekipa Armanija ima najširi roster u Evroligi, veliki izazov je pred nama i očekujem da ćemo uz podršku naših navijača i u našoj dvorani doći do dobrog rezultata. Ovo je ekipa koju su činili iskusni igrači, letos su podmladili ekipu nekim potpisima i drugim igračima, pojačavali su se i tokom sezone. Imaju ogroman izbor, svakako iskusna ekipa koja zna šta radi, ali mi moramo da se fokusiramo na našu igru i zna se kakva je ovde atmosfera“ rekao je iskusni Stefan Marković.

Ekipa Crvene zvezde u četvrtak igra već drugi meč u Beogradu u istom terminu od 19 časova, a protivnik je ekipa Monaka.