Nema vremena za odmor i analize, gost Zvezde je Monako

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak od 19 časova ekipu Monaka u utakmici 25. kola Evrolige.

Crveno beli ovaj meč dočekuju nakon teške utakmice sa Armanijem i tesnog poraza, ali vremena za analize nema, jer u Beograd stiže skup tim napravljen da kroz plasman u TOP 8 obezbedi još jedno učešće u Evroligi.

U prvoj utakmici koja je odigrana u okviru 6. kola Monako je slavio u Monte Karlu rezultatom 70:62.

Trener Dejan Radonjić: “Utakmica protiv Olimpije je bila fizički jako zahtevna. Rival je pokazao zašto ima razlog da očekuje i više nego prošle sezone kada je stigao do Fajnal-fora. Bila je velika borba 40 minuta i kratak je period za potpuno regeneraciju, a sada čeka nas još jedan atletski jak tim. Sada nas očekuje Monako, tim koji ima individualce koji su sposobni da sami dobiju utakmicu. Jedan od najboljiih igrača u Evroligi godinama je Džejms, tu su Montejunas, Bejkon, Anđušić… U dobroj su formi i bez ikakve dileme čeka nas težak zadatak” rekao je trener crveno belih i pozvao navijače da i u četvrtak pruže podršku ekipi u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Nikola Ivanović: „Umor je naše standardno stanje i pokušavamo da igramo kroz to. Ono što je dobra stvar, kada dođe poraz, a igramo duplo kolo je to što brzo imamo šansu da se iskupimo i nadamo se da ćemo uraditi već protiv Monaka. Francuski tim igra izuzetno jako i agresivno, čvrsta u odbrani,  u napadu imaju ogroman kvalitet, puno igrača koji mogu da “izmisle” koš i urade dobre stvari na terenu. Moramo da odigramo kao što znamo, dakle u odbrani kao protiv Armanija, ali da u napadu pronalazimo bolja rešenja“ rekao je Ivanović.

Ulaznice su u prodaji u poslovnicama Tickets-a, a online se mogu kupiti na sajtu www.tickets.rs, dok na dan utakmice navijači to mogu učiniti i na blagajni hale Aleksandar Nikolić.

Nakon utakmice u Beogradu, crveno beli će se pripremati za važan meč regionalne lige sa ekipom Mege u ponedeljak, a nakon toga sledi i gostovanje u Kazanju ekipi Uniksa.