Juniori Crvene zvezde spremni za novi izazov i ANGT turnir

KK  Crvena zvezda od petka do nedelje u „Basket sitiju“ organizuje novi kvalifikacioni turnir Evrolige ANGT Marko Ivković.
Naš klub 11.put organizuje ovo prestižno takmičenje, a juniorski tim Crvene zvezde takmičiće se u grupi A sa Partizanom, Valensijom i Tofašom. U grupi B će igrati Mega Mozzart, Asvel, Lijetkabelis i novi tim “Next generation” koji će sa klupe predvoditi as Vasilis Spanulis.

Sve utakmice će prenositi Arena sport. Kao i svake godine domaćin Crvena zvezda dočekuje ovo takmičenje sa najvećim mogućim ambicijama. To je potvrdio i trener crveno-belih Miloš Obrenović.

Ovaj turnir je zahtevan za igrače, ali i za nas trenere jer je sistem takmičenja specifičan. Igraju se četiri utakmice u tri dana, koje predstavljaju veliki napor i mentalni i fizički – ali u svemu tome i jeste draž“, rekao je Obrenović na konferenciji. “Ove godine je možda i jači nego prethodne. Moram da pohvalim Evroligu što je napravila i ovaj ol-star tim, pa će ljubitelji košarke moći da vide veliki broj talenata iz cele Evrope na jednom mestu. Za Zvezdu je ovo uvek značajno takmičenje, idemo utakmicu po utakmicu, svaku dočekujemo sa velikom verom u pobedu. Nadam se da ćemo se na kraju dokopati pehara koji će nam omogućiti učešće na završnom turniru. Moj tim je spreman, očekujem da igrači pokažu talenat koji poseduju“.

Prvi rival Crvene zvezde je Valensija u petak od 10 časova.

“Sigurno da će utakmica biti jakog inteziteta, znamo kakva je španska košarka. Igraju u tranziciji sa mnogo trčanja, zasnivaju veliki deo igre na šutu za tri poena. I mi težimo trendu da igramo na što više poseda… Verujem da će ljubitelji košarke uživati, a da ćemo mi izaći kao pobednici”.

Već prvog dana biće odigran i večiti derbi i to u popodnevnom terminu.

Već sam pričao sa igračima i sada, a i ranije. Kada dođe ovaj turnir ne sme da se poleti posle pobede i da se padne posle poraza, nego mora da se ostane na zemlji. Mi već u 12 sati sutra treba da zaboravimo Valenciju i da se okrenemo Partizanu. Verujem da je moja ekipa spremna za sve izazove”.

Trener Obrenović je prokomentarisao i ostale rivale…

Mi imamo iskustva sa ekipom Asvela, njima se tim razlikuje samo za dva igrača u odnosu na prethodnu godinu. Sigurno da pretenduju na prvo mesto, kao i Mega Mozzart koja je prošlogodišnji osvajač. Ne bih isključio ni ovaj ol-star tim, oni sigurno imaju potencijal da naprave veliki rezultat”.

Kapiten Crvene zvezde Vladimir Pavlović je pun optimizma pred start evropskih borbi.

Spremni smo uvek, čekamo ovaj turnir veoma dugo. Mi najbolje znamo koliko vremena provodimo na treningu spremajući se za ono što nas čeka. Očekivanja su velika, što je i dobro, jer nema ispunjenja veliki ciljeva ako nisu ambicije najveće moguće. Igraćemo za klub, za navijače, ali ćemo svakog trenutka na terenu biti uz Marjanca, koji je operisan pa nije sa nama”, poručio je Pavlović.

O organizaciji turnira je pričao i direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević.

“Zvezda je 11. put organizator i po tome smo jedinstveni i kao klub i kao grad Beograd, jer su se svi ostali gradovi domaćini menjali. Drago mi je što ovaj turnir nosi ime našeg tragično nastradalog navijača Marka Ivkovića. Strategija našeg kluba je da razvijamo mlade igrače i da oni kroz mlađe selekcije dođu do prvog tima, a onda u budućnosti da nose naš klub. Tokom prethodnih 11 godina smo utisci koji su stizali dokazali su da Zvezda radi vrhunski posao kad je organizacija u pitanju, a svake godine nam je cilj da lestvicu pomerimo na viši nivo. Zahvalio bih se Evroligi na poverenju, državi Srbiji, gradu Beogradu i KSS, jer su svi stali uz nas kad je ova organizacija u pitanju. Hvala i našim partnerima. Pozvao bih naše navijače i ljubitelje košarke da u naredna tri dana dođu u Basket siti i gledaju na delu najbolje mlade igrače Evrope“, zaključio je Vasiljević.

Kompletan raspored prvog takmičarskog dana:

1.kolo (25.02.2022)
10.00 Crvena zvezda mts – Valencia Basket
12.00 Partizan NIS – Tofaš Bursa
14.00 Adidas Next Generation Team – Mega Mozzart Basket
16.00 Lietkabelis – ASVEL Vilerban

2.kolo (25.02.2022)
18.00 Crvena zvezda mts – Partizan NIS
20.00 Valencia Basket – Tofaš Bursa

Osim na kanalima TV Arenasport, svi mečevi biće prenošeni i preko zvaničnih platformi kluba i Evrolige.