Crvena zvezda bez pobede u Atini

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da ostvare i drugu pobedu ove sezone u Atini. Umorni nakon fantastičnog izdanja i osvajanja Kupa Radivoja Koraća, crveno-beli su gostovali Panatinaikosu. Vodili su veći deo meča, igrali veoma dobro i kontrolisali dešavanja na terenu, ali i ostali bez energije u završnici. Imali su izabranici Dejana Radonjića svoje prilike za pobedu, ali ih nisu iskoristili i trijumf protiv Panatinaikosa je izostao – 79:73.

Sjajnu utakmicu odigrao je Eron Vajt koji je zabeležio 14 poena i 12 skokova. Ostin Holins je ubacio 13 koševa, dok je Nikola Kalinić uz 12 poena imao sedam skokova i šest asistencija. Dvocifreni su bili i Luka Mitrović i Nejt Volters koji su meč završili sa po deset poena.

Crveno-beli su veoma dobro započeli utakmicu. Odbrana je standardno bila na visokom nivou, a odlično je počeo Ostin Holins koji je pogodio u ranoj fazi dve uzastopne trojke (2:8). Zvezda je kontrolisala ritam utakmice i čuvala stečeno vođstvo koje je nakon prve četvrtine iznosilo šest poena (17:23).

Već početkom drugog perioda Ognjen Dobrić je ubacio novu trojku što je bio njegov osmi poen na utakmici i izabranici Dejana Radonjića su nasvom kontu imali devet poena prednosti (17:26). Ipak, usledio je manji pad pre svega u igri u napadu gde crveno-beli nisu pronalizili rešenja sa početka utakmice: Panatinaikos je uzvratio serijom 14:4 i stekao prvo vođstvo na meču (31:30). Zvezda se vratila i nakon trojke Ostina Holinsa došla u vođstvo u samoj završnici drugog perioda. Ipak, raspoloženi Nemanja Nedović je trojkom iz velike udaljenosti doneo domaćinu vođstvo na poluvremenu (42:41).

Početkom drugog poluvremena crveno-beli su ponovo igrali sa energijom sa početka meča. Sjajno je igrao u tom periodu Eron Vajt koji je zadavao velike probleme odbrani svog bivšeg kluba. Nakon njegovih novih poena u kontranapadu Crvena zvezda je zaokružila seriju 9:2 i stekla ponovo šest poena prednosti (44:50).

Stigli su veoma brzo poeni i Nikole Kalinića, prvi na meču, ali i odmah vezanih pet poena pa je prednost opet iznosila plus devet – 46:54. Imala je priliku Crvena zvezda da stekne i prvi put dvocifreno vođstvo, ali je Ognjen Kuzmić promašio dva slobodna bacanja. Usledija je serija rivala 13:3 i Panatinaikos je ponovo preuzeo vođstvo (59:57). Poeni kapitena Branka Lazića bili su poslednji u trećoj četvrtini – 59:59.

Velika borba viđena je u nastavku meča. Crveno-beli su imali veliki broj šansi da povećaju vođstvo sredinom poslednje četvrtine, ali šutevi iz dobro izgrađenih pozicija nisu ulazili u koš. Na drugoj strani Sent Ros je pogodio trojku za novo vođstvo Panatinaikosa na dva i po minuta pre kraja (69:71). Veoma bitni poeni Kalinića stigli su u narednom napadu.

Crveno-beli su imali šanse, ali nisu ih koristili. Ofanzivnim skokom i borbom su stvarali nove, ali lopta prosto nije htela u koš. Panatinaikos je na 32 sekunde pre kraja iskoristio propuštene šanse i stekao četiri poena prednosti (75:71). Međutim, Crvena zvezda se nije predavala jer to ovoj ekipi nije opcija. Ipak, nove prilike nisu iskorišćene i Panatinaikos je slavio.

Panatinaikos – Crvena zvezda mts 79:73 (17:23, 25:18, 17:18, 20:14)

Crvena zvezda mts:  Lazarević, Volters 10, Davidovac 2, Mitrović 10, Lazić 2, Kalinić 12 (7sk, 6as), Dobrić 8, Holins 13, Ivanović 2, Marković, Vajt 14 (12sk), Kuzmić.