ANGT: Asvel pobednik turnira, Vudragović član idealne petorke

U Beogradu je od petka do nedelje održan još jedan ANGT Marko Ivković, koji je u finalu doneo odličnu košarku i pobedu francuskog ASVEL-a. 

Finale je po svemu viđenom na turniru donelo sudar dve najbolje ekipe na turniru. Od samog početka utakmica je obilovala brzom, atraktivnom i modernom košarkom. Crveno-beli su bolje počeli, pogađali su iz različitih pozicija, ali francuski predstavnik je zahvaljujući sjajnim fizičkim predispozicijama u koraku pratio Crvenu zvezdu, dobrom odbranom i brzom tranzicijom topili su prednost rivala.

Ipak, izabranici Miloša Obrenovića bili su silno motivisani i uspeli su na poluvremenu da steknu devet poena prednosti (48:39). Nastavak igre doneo je veliku borbu i zaista je sve slutilo da će se pitanje pobednika odlučivati u poslednjim sekundama. Tako je i bilo jer se u završnicu meča ušlo u potpunom egalu. Crvena zvezda je imala svoje šanse, ali ih nije koristila. Poslednja četvrtina pripala je Francuzima koji su bili smireniji u završnici, a na kraju u penal završnici čak i povećali vođstvo i na kraju slavili rezultatom 73:80 (30:26, 18:13, 19:26, 6:15).

Crvena zvezda mts: Topić 8, Gačić 2, Radaković 5, Vudragović 19 (6/10 za 3, 6sk), Dabić, Pavlović 6, Šarenac, Mišić 8, Matović 10 (10sk), Đoković 10 (6sk), Radojević 5, Vuković.

Tri dana u dvorani Basket City doneli su dobru košarku i pravu prezentaciju momaka koji će vrlo brzo biti protagonisti na velikoj sceni. Odlična poseta na tribinama i direktni prenosi na kanalima TV Arena Sport i veliki auditorijum mogli su da vide mnogo talentovanih momaka u svim ekipama učesnicima ovog turnira.

KK Crvena zvezda koji je po 11. put organizovao ovaj turnir besprekorno. Veliki trud koji je uložen od strane menadžmenta Kluba i ovog puta se isplatio. Beograd je bio prestonica najbolje juniorske košarke, a da sve prođe u idealnim uslovima pored menadžmenta Crvene zvezde, pobrinuo se i veliki broj volontera koji su sticali dragoceno iskustvo koje im predstavlja veliki korak u karijeri na njenom samom početku. KK Crvena zvezda mts se ovom prilikom zahvaljuje volonterima bez kojih ovaj turnir ne bi zadržao nivo koji je po mišljenju Evrolige, brojnih gostiju iz čitavog sveta, zaista visok i jedan od najviših u Evropi.

Nakon već pomenute finalne utakmice po protokolu proglašen je MVP turnira i članovi najbolje petorke.

Za najkorisnijeg igrača beogradskog turnira proglašen je član Asvela Kilijan Malvaja koji je u finalu ubacio 22 poena, a prosečno je na turniru uz 20 poena imao i 5 skokova po meču.

Član najbolje petorke uz Malvaju je i bek Crvene zvezde Luka Vudragović koji je odigrao odličan turnir. U finalu je imao 19 poena, a prosečno je na turniru uz 17.5 poena imao i 4,5 skoka i 3 asistencije.

Odličan turnir imao je i Serđo De Larea iz Valensije, koji je statistički gledano imao najimpresivnije brojke: 17.5 poena, 8,5 skokova, 5,5 asistencija i dve ukradene lopte po meču.

Član najbolje petorke je i Luka Krajnović iz tima koji je u Beogradu imao premijerni nastup – ANGT Team Beograd. Krajnović je iskočio u sastavu koji su sačinjavali najtalentovaniji momci iz regionalnih ekipa, a koju je sa klupe vodio Vasilis Spanulis: 13.8 poena, po 4 skoka i asistencije po meču. Najboljih pet ove godine zaključio je možda i najdominantniji centar na turniru Ege Demir iz ekipe Tofaša koji je uz 13 poena i 7 skokova imao i prosečno po 3 blokade po meču.