Sport Conference 2022 – tradicija koju negujemo

Još jedna dugogodišnja tradicija koju negujemo dobila je svoj nastavak u 2022. godini. Neposredno pred početak ANGT Marko Ivković, održan je Sport Conference. Još od 2014. godine KK Crvena zvezda mts u okviru turnira za juniore održava radionicu sa studentima. Ove godine je mesto radionice bilo dobro poznato, dugogodišnji klupski partner ’’Crown Plaza’’ ugostio je menadžment Crvene zvezde i studente Fakulteta za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla.

Direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević, direktor marketinga Janko Stanković i komesar za bezbednost Vuk Stevanović imali su tu privilegiju da iz perspektive menadžmenta kluba podele iskustvo sa studentima, prenesu način rada i funkcionisanje sistema Crvene zvezde.

Nemanja Vasiljević je goovorio o razvojnom putu, značaju mastera Evrolige koji poseduje i obrazovanju u okvirima sportskog sistema. Vuk Stevanović je govorio o bezbednosnom aspektu utakmica i svim ’’malim stvarima’’ koje su neophodne da se održi jedan sportski događaj na najvišem nivou. Janko Stanković je govorio o sferi marketinga, kreativnim i idejnim rešenjima koja su neophodna da Klub dosegne nivo koji je jedan od preduslova za takmičenje u najjačem evropskom takmičenju.

Menadžment Crvene zvezde bio je u potpunosti na raspolaganju studentima za svako pitanje, a ova radionica je bila i prva u saradnji sa Fakultetom za Sport koja je obrađivala deo oblasti koju pokriva studijski program Menadžment u sportu.

Takođe, trebalo bi istaći da je moderator sportske konferencije bio urednik TV Studio B Aleksandar Simić, a specijalan gost novinarka i voditeljka TV Arena Sport Jovana Guzijan. Oni su zajedno u delu posvećenom medijima podelili svoje iskustvo čime su i studenti koji su izabrali put sportskog novinarstva dobili značajno iskustvo.

Sve ovo je bio deo teoretskog dela radionice, a a praktičan deo bio je rezervisan za nedelju i utakmicu Crvena zvezda – Fenerbahče. Bila je to savršena prilika za studente da direktno učestvuju i prođu korak po korak organizaciju jedne utakmice na najvišem evropskom nivou. Evroligaški spektakl nije izostao, a košarkaši Crvene zvezde pobrinuli su se da budući brucoši napuste dvoranu u pobedničkoj atmosferi. Iskustvo koje su dobili biće im sigurno značajno, a nema sumnje da će iz programa Fakulteta za sport izaći novi stručnjaci iz oblasti menadžmenta u sportu.