EL: Zvezdin “tobogan” i važna pobeda nad Baskonijom!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju 86:83 (13:26, 28:15, 14:15, 31:27), u meču 28. kola Evrolige.

Crveno beli su kroz veliku borbu i bučnu podršku u pravom „toboganu“ i utakmici u kojoj su gubili sa 16 poena razlike početkom druge deonice, uspeli da dođu do izuzetno važne pobede i tako se revanširaju Baskoniji za ubedljiv poraz iz prvog dela sezone.

Nakon lošeg starta i zaostatka od čak 13-26, na kraju će se ispostaviti da je odlično odigrana druga četvrtina u kojoj su crveno beli uhvatili priključak nakon velikog minusa, uveliko odlučila pobednika ovog meča.

U trećoj deonici viđena je „klackalica“ i serije jednog i drugog tima, a kada su crveno beli poveli sa 82:72 činilo se da su već upisali bodove. Međutim, usledila je dramatična završnica u kojoj je Kostelo „vezao“ 6 poena, ali su crveno beli zahvaljujući brzim prstima Dobrića nakon dva promašena penala Voltersa poentirali preko Holinsa i na kraju osigurali izuzetno važnu pobedu!

U 11.pobedi Crvene zvezde i drugoj uzastopnoj, najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 18 poena i 5 skokova, Volters je upisao jedan manje, Holins 12, a Kalinić 11 uz 5 skokova.

U timu Baskonije istakli su se Fontekio sa 19, Boldvin sa 18, Grejndžer sa 15 i Kostelo sa 14 poena

Posle pobede nad Fenerbahčeom, upisana je još jedna važna pobeda,a već narednog utorka u još jednoj zaostaloj utakmici crveno beli dočekuju ekipu Reala, a već u četvrtak i ekipu Makabija u hali Aleksandar Nikolić.

Evroliga, 28. kolo

Crvena zvezda – Baskonija 86:83 (13:26, 28:15, 14:15, 31:27)
Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)
Sudije: Luiđi Lamonika, Janis Fufis, Robert Viklicki

KK Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 17,Davidovac 5, Mitrović 18, Lazić 3, Kalinić 11,Dobrić 7, Holins 12, Simonović, Ivanović 5, Vajt 8 i 6sk, Kuzmić;

Trener Dejan Radonjić: „Loš početak utakmice, bili smo mekani, bez energije. Baš smo bili loši. Posle toga, odigrali smo potpuno drugačije. Bili smo mnogo bolji u svim segmentima. U drugom poluvremenu je bilo uspona i padova. U nekim periodima smo sjajni, u drugom prepuni grešaka. Na kraju smo pobedili. Čestitam mojim igračima. Mislim da smo odigrali timski meč, da su svi dali doprinos. Počeli smo loše, bez energije, ali to je možda i normalno posebno za nas koji smo tu uz ekipu i znamo šta se sve događa i koliko energije se ulaže”.

O učinku igrača sa klupe:

Bilo je bitno jako da dođemo do modela da raspodelimo minute jer smo odigrali toliko utakmica. Tražili smo jednostavno način da dođemo do bolje igre”, dodao je Radonjić koji na kraju nije hteo da komentariše odluku Evrolige da suspenduje klubove iz Rusije.

Već u utorak u Beograd stiže ekipa Reala, karte za tu utakmicu već se nalaze u prodaji.