ZVEZDAŠI, SREĆAN NAM ROĐENDAN NAŠE CRVENE ZVEZDE!

Crveno bela porodica danas slavi najveći praznik!

Naša Crvena zvezda napunila je 77 godina. Na današnji dan tog 4. marta 1945. godine osnivano je Omladinsko fiskulturno društva Crvena zvezda.

Slobodan Ćosić i Zoran Žujović su smislili ime kluba, a prvi predsednik je bio Đorđe Paljić. U rukovodstvu su se našli i “kumovi” Ćosić i Žujović, kao i Ljubiša Sekulić, Dušan Bogdanović i Predrag Đajić.

U decenijama za nama, Crvena zvezda je postala sinonim za uspeh, trofeje, vernost i ogromnu ljubav koju prema crveno beloj boji gaje milioni ljudi i generacije.

Zato je rođendan naše Crvene zvezde kao deo porodične tradicije „crveno slovo“ u kalendaru svakog Zvezdaša!

Godina za nama bila je uspešna!

Košarkašica Crvene zvezde Maša Janković i fudbaler Mirko Ivanić izabrani su za najbolje pojedince Sportskog društva Crvena zvezda za 2021. godinu.

Na tradicionalnoj svečanosti u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”, trener košarkaša Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera u SD Crvena zvezda u 2021. godini, dok su fudbaleri, aktuelni šampioni Srbije, najbolji klub ovog društva.

Nagradu za životno delo dobili su Svetozar Mijailović i Dragiša Vučinić, dok je nagrada “Crveno-belo srce” pripala Fondaciji Delije.

Čestitam vam 77. rođendan. Po meni je ovo istorijska godina zbog rezultata u istorijski teškom vremenu. Očekujem da u sledećoj godini imamo isto tako dobre rezultate. Ove godine smo osvojili 41 trofej. Moram da naglasim da ćemo se susresti sa velikm iskušenjima, ne samo sportske prirode, sa mnogo spinova i priča da smo miljenici, da imamo para da se rasipamo, a istina je da je veliki broj klubova u SD na ivici egzistencije. I pored toga časno branimo ovaj grb“, poručio je Nebojša Čović predsednik UO SD Crvena zvezda i predsednik KK Crvena zvezda jednog od najuspešnijih kolektiva u prethodnoj godini.

Krenulo se od najmlađih, pa je za najboljeg pionira nagradu primio atletičar Mihajlo Kiš od dr Miodraga Lemajića, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju pionirku proglašena je skijašica Emilija Đurović, a nagradu je primila od Draška Markovića, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolji pionirski klub u protekloj godini bio je Teniski klub Crvena zvezda, nagradu u ime kluba primio je Aleksa Oparica, prvi reket od Mileta Samardžić, predsednika Nadzornog odbora SD Crvena zvezda.

Najbolji kadet u prethodnoj godini bio je šahista Luka Ristić koji je nagradu primio iz ruku Darka Milunovića i Milana Baštinca, članova UO SD Crvena zvezda iz Republike Srpske. Za najbolju kadetkinju Crvene zvezde proglašena je rvačica Maša Perović, a nagradu je primila od Željka Pešuta, člana UO SD Crvena zvezda. Odbojkaši Crvene zvezde dobili su nagradu za najbolji kadetski klub. Nagradu je u ime kluba primio kapiten Strahinja Kljajić iz ruku Ane Avramović, člana UO SD Crvena zvezda.

Vaterpolista Rodoljub Gajić dobio je priznanje za najboljeg juniora. Nagradu umesto njega primio je njegov otac Dušan od Ivanke Kovačević, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je karatistkinja Emilija Antanasijević nagradu je primila od Gorana Golea, člana UO SD Crvena zvezda. Veslači i veslačice Crvene zvezde dobitnici su nagrade za najbolji juniorski klub. U ime kluba priznanje su primili treneri Miloš Tomić i Aleksa Ivković, a nagradu je predao Vladan Kovačević, član UO SD Crvena zvezda.

Za najboljeg trenera mladih proglašen je trener karatista Crvene zvezde Igor Gajić, nagradu je primio iz ruku Bojana Dimića, člana UO SD Crvena zvezda.

Vaterpolista Vladimir Mišović dobitnik je nagrade za najboljeg mlađeg seniora. Umesto njega koji se nalazi sa našim vaterpolistima u Zagrebu na turniru Regionalne lige nagradu je primio njegov otac Božidar, a nagardu je uručio Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda. Za najbolju mlađu seniorku proglašena je džudistkinja Andrea Stojadinov, a priznanje je primila od Stojana Vujka, potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je Fondaciji Delije. Priznanje u ime fondacije je primio Miloš Džaković od Igora Milojevića, generalnog sekretara SD Crvena zvezda.

Priznanje za medijsku ličnost godine pripala je reditelju Jugu Radivojeviću koji je nagradu primio od Zorana Avramovića, direktora Crvena zvezda marketinga i glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije.

Priznanje za poslovnog partnera godine pripala je kompaniji Telekom Srbija. Nagradu u ime kompanije primio je Draško Marković, izvršni direktor za ljudske resurse, od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda i predsednika KK Crvena zvezda.

Specijalno priznanje našeg Sportskog društva pripalo je Atletskom klubu Crvena zvezda koji je tokom 2021. godine na domaćoj sceni osvojio čak 7 ekipnih trofeja. Nagradu je primio Mladen Gajić, generalni sekretar AK Crvena zvezda od Branislava Vojinovića, člana UO SD Crvena zvezda.

Košarkaški klub Crvena zvezda dobtnik je Specijalnog priznanja SD Crvena zvezda. Zvezda je u protekloj godini osvojila Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i „prišila“ drugu zvezdicu iznad grba osvajanjem titula prvaka Srbije. U ime Košarkaškog kluba priznanje je primio kapiten Branko Lazić od Stojana Vujka, potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Džudistkinje Crvene zvezde su i u 2021. godini briljirale na tatamiju kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, ali sezona za nama s pravom se može nazvati najuspešnijom godinom u istoriji našeg kluba i džudo sporta u Srbiji. Džudo klub Crvena zvezda je specijalno priznanje dobio za osvajanje vicešampionske titule u Ligi šampiona, kao i duple krune na Ekipnom prvenstvu Srbije. U ime kluba nagradu je primio Stojan Vujko, predsednik UO DžK Crvena zvezda od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda.

Dobitnik Nagrade za životno delo je legendarni košarkaš Dragiša Vučinić, a nagradu mu je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda. Nagrada za životno delo pripala je i Svetozaru Mijailoviću, a priznanje je dobio od Dragana Džajića počasnog predsednika FK Crvena zvezda.

SD Crvena zvezda u prethodnih godinu dana osvojio je 41 trofej, od toga 17 u seniorskoj i 24 trofej u mlađim kategorijama.

Na kraju uz zajedničku fotografiju svi laureati i Zvezdaši poželeli su da naredni 78. rođendan proslavimo uz još veće uspehe!