Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju Partizanu

Košarkaše Crvene zvezde mts u vrlo zgusnutom kalendaru nakon utakmica sa Fenerbahčeom i Baskonijom u Evroligi, za kraj ove nedelje očekuje i gradski derbi sa ekipom Partizana NIS.

Utakmica 21. kola regionalnog takmičenja igra se u nedelju od 18.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, a domaćin ovog meča je ekipa Partizana, trenutno drugoplasirana ekipa na tabeli sa skorom 16-3, pa i zbog te činjenice ova utakmica ima epitet derbija runde i dosadašnjeg dela takmičenja.

Naredni meč u regionalnom takmičenju ( ekipa Crvene zvezde je prva na tabeli sa skrom 17-1) je samo još jedan u nizu vrlo teških utakmica koje crveno beli igraju od kraja februara, a ta serija nastaviće se već u utorak i četvrtak duelima sa Realom (zaostali meč Evrolige) i Makabijem.

Pred ovaj meč, trener crveno belih Dejan Radonjić kaže: “Nalazimo se u izuzetno teškom rasporedu utakmica, a utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu. Igramo ovaj meč pred njiihovim navijačima koji će im sigurno pružiti veliku podršku. Moraćemo da odigramo na zadovoljavajućem energetskom nivou posebno što u ovakvom rasporedu svaki trenutak moramo da koristimo za oporavak i pripremu utakmice i težak raspored. Očekuje nas sigurno teška utakmica u kojoj moramo da odigramo u dugim intervalima jako dobro” rekao je trener crveno belih koji će o sastavu koji će nastupiti u nedelju odlučiti na dan utakmice.

Kapiten Branko Lazić: „ Očekuje nas još jedan vrlo težak meču ovoj seriji u kojoj se nalazimo. Večiti derbi je uvek specifična utakmica za koju ne važi ni jedno pravilo, niti položaj na tabeli, trenutna forma. Svaka utakmica je epizoda za sebe. Ono što znamo je da će naš rival sigurno izaći na ovu utakmicu vrlo motivisan, igraju pred svojim navijačima. Mi smo ove nedelje odigrali već dve vrlo zahtevne utakmice, ali ko god bude izašao na teren biće spreman, jer za ovu utakmicu nije potreban nikakav dodatni motiv. Potrudićemo se da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno“ rekao je kapiten crveno belih.

Ovo će biti 46. duel dva tima u regionalnom takmičenju, crveno beli trenutno vode sa 24-21 u pobedama, a u prvom ovosezonskom derbiju u regionalnoj ligi Crvena zvezda je pobedila 71:56.

Crveno bele već u utorak u hali Aleksandar Nikolić od 19 časova očekuje meč sa Realom u okviru Evrolige.