Radonjić i Simonović: Protiv Makabija nam treba “ona” atmosfera!

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon velike pobede i podviga koji su napravili u meču sa Realom, nemaju previše vremena za slavlje, analizu meča koji će se pamtiti ali ni zasluženi odmor, jer već u četvrtak stiže ekipa Makabija.

Crveno beli i pored najtežeg perioda u kome će odigrati šest utakmica za 14 dana, a čak četiri za sedam, pronalaze načine da pobeđuju najveće evropske klubove!

Naredni rival crveno belih je Makabi, izraelski velikan koji stiže u Beograd sa željom da se revanšira za poraz u prvom delu sezone. U Menora Mivtačim Areni u Tel Avivu bilo je 75:63 u utakmici drugog kola.

Ovo će biti 14. duel dva kluba, a Crvena zvezda ima pozitivan skor 7:6. Pred ovaj meč trener Dejan Radonjić koji je još tokom konferencije za medije nakon velike pobede nad Realom pozvao naše navijače da ispune halu Aleksandar Nikolić i uliju dodatnu (preko potrebnu) energiju timu u ovom trenutku, kaže:

Dolazi nam Makabi, a ritam je žestok. Nije to samo utakmica sinoć, nego i pre dva dana, pa tri dana pre toga… Nadam se d aćemo imati dovoljno energije da igramo i da budemo konkurentni. Makabi je jako dobar, imaju igrače na svim pozicijama koji mogu da naprave problem. Moraćemo da budemo dobri. Verujem da ćemo uz podršku navijača biti dovoljno dobri da se nadamo dobrom rezultatu“ rekao je trener crveno belih i upozorio da ova utakmica nema nikakvih dodirnih tačaka sa onom u Izraelu iz 2. kola:

Komparacija sa duelom u Tel Avivu nije realna. Ono što smo tada napravili, meni je bilo jasno i tada da je to veliko iznenađenje. Stvarno smo odigrali jedan dobar meč. Nismo ga analizirali pred sutrašnju utakmicu. Oni imaju napadače koji imaju mnogo poena u rukama. Videćemo kako ćemo mi da izgledamo, to je najveća enigma. Nadam se da ćemo biti dobri u ovakvom ritmu i sa ovolikim brojem utakmica. Nije baš najzahvalnije pričati o tome nakon ovakvih protivnika i ovakvih utakmica. Očekujem da će sutra igrači biti malo bolji nego danas, da izvučemo sve iz nas“ rekao je Radonjić i pozvao navijače da pruže ogromnu podršku timu u četvrtak:

Očekujem još bolju podršku. Protiv Reala je bila dobra, ali očekujem bolju. Treba nam još bolja!“, zaključio je Radonjić.

Marko Simonović: „Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica, oni su odmarali u utorak. Inače radi se o izuzetno poletnoj ekipi koja dosta trči igraju na veliki broj poena, to je uostalom njihov stil igre već godinama. Promenili su trenera, vidi se malo i taj uticaj u igri, kako će to izgledati sutra to je njihov problem, mi ćemo se potruditi da odradimo naš deo posla. Velika potrošnja je bila ,ali mora tako protiv Reala kako drugačije? Pobedili smo i taj meč sa Realom može da bude pokazatelj, da odigrao čvrsto da smanjimo broj poseda i da iskoristimo i energiju i atmosferu sa tribina i da nekako svi zajedno pokušamo da dođemo do energije koja nam sada svakako nedostaje“ rekao je Simonović i na kraju poslao snažnu poruku našim navijačima:

Mora da gori, zaista sutra mora da gori, baš nam je bitno! Po meni, ako moram da biram od svih utakmica – sutra je ta kada nam zaista treba ogromna podrška, da baš bude puno, bučno. Uvek je, ali da sutra bude „ona“ atmosfera! Poručio je iskusni Sima i pozvao navijače da budu uz crveno bele!

Karte za meč 29. kola Evrolige Crvena zvezda mts – Makabi nalaze se u prodaji još od 1.marta, a biće u prodaji i na dan utakmice na blagajni dvorane. Dođite i pružite podršku ekipi u još jednoj izuzetno važnoj i teškoj utakmici za naš tim i klub!