Crveno beli u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon treninga i zajedničkog ručka otputovali su u Zagreb gde ih u ponedeljak od 19 časova očekuje meč 23.kola regionalne lige protiv ekipe Cibone.

Ova utakmica ujedno i „zatvara“ ovu rundu, a biće čak 43.duel dva kluba u regionalnoj ligi. Crveno beli imaju prednost od 30-11, ali svaka utakmica predstavlja priču za sebe, naredna dolazi Crvenoj zvezdi nakon teške utakmice u Barseloni ali i sa skraćenim „rosterom“ zbog povređenih igrača:

Idemo u Zagreb da odigramo meč protiv jako talentovane ekipe koja je u odličnoj formi. Na nažu žalost posle Barselone imamo novi problem i opterećenje jer nam se povredio Branko Lazić koji će odsustvovati 2-3 nedelje što nam dodatno otežava situaciju. Podsećamo, i dalje nemamo Holinsa i Zirbesa  koji još nije počeo sa treninzima. Moramo biti svesni da u ovako otežavajućim okolnostima moramo da odigramo dovoljno dobro i dođemo do pobede, što zbog potrošnje tima i novih povreda neće biti uopšte lako“ rekao je trener crveno belih Dejan Radonjić.

Ognjen Dobrić: „idemo u goste jako mladom i poletnom timu koji uz to ima i nekoliko vrlo iskusnih igrača. Imali smo vrlo zahtevnu utakmicu u Barseloni, a ovaj vrlo kratak period iskoristićemo se da spremimo naredni meč i osvežimo se koliko god je to moguće. Neće biti lako ostali smo i bez kapitena Lazića rotacija nam je skraćena, ali moraćemo da odgovorimo energijom na agresivnost mladog tima kakav je Cibona“ rekao je Dobrić.

U prvom meču ove sezone koji je odigran u hali Aleksandar Nikolić crveno beli su slavili 86:72.